Belgian Building Awards strikt Michael Pawlyn als keynote speaker

Michael Pawlyn

Op 3 maart nodigt Palindroom als mediapartner en medeorganisator van de Belgian Building Awards niemand minder dan Michael Pawlyn uit als keynote speaker tijdens het galadiner op Batibouw. De gerenommeerde Britse architect is een groot kenner en voorvechter van biomimicry (of biomimetica), kort samengevat het imiteren van de beste biologische ideeën om menselijke toepassingen te verbeteren. Tijdens de Belgian Building Awards zal Pawlyn onder andere zijn licht laten schijnen over de klimaatproblematiek, regeneratief en biologisch geïnspireerd design en de betekenis van biomimicry en biofilie.

Michael Pawlyn, geboren op 30 september 1967, maakte deel uit van het belangrijkste architectenteam dat het Eden Project in het Britse Cornwall bedacht en was een van de drie oprichters van het Sahara Forest Project, waarbij een manier werd ontwikkeld om zoet water, voedsel en hernieuwbare energie te leveren in droge omstandigheden. In 2007 richtte Pawlyn Exploration Architecture op, een Londense studio die focust op klanten die biomimicry gebruiken als leidraad bij het ontwerpen van hoogwaardige, duurzame gebouwen. De Britse architect, een graag geziene gastspreker op evenementen, bracht in 2011 tevens het boek Biomimicry in Architecture op de markt. Een boek dat in 2016 opvolging kreeg in de vorm van een herziene tweede editie.

Tijdens het galadiner van de Belgian Building Awards zal Pawlyn verschillende thema’s onder zijn vergrootglas leggen. Naast biomimicry, biofilie en de klimaatproblematiek zal ook de positieve impact van regeneratief design aan bod komen. Uiteraard geen theorie zonder voorbeelden. Daarom zal Pawlyn enkele projecten toelichten die aantonen wat deze ideeën kunnen betekenen voor landschappen, steden, gebouwen en materialen.

Inschrijven voor het galadiner van de Belgian Building Awards kan hier. Binnenkort vindt u op architecura.be overigens een dossier over biomimicry, vol informatieve artikels en sprekende voorbeelden.

Deel dit artikel:
Onze partners