Belgisch architectenbureau Van Staeyen Interieur Architecten wint Dezeen-award ‘Small interior of the year 2022’

Het Belgisch architectenbureau Van Staeyen Interieur Architecten laat alle grote internationale namen achter zich en haalt een internationale interieurprijs binnen. Van een stoffige zolder een echt speelparadijs maken, dat is wat Van Staeyen Interieur Architecten deed. En daarvoor werden ze bekroond met een award uitgereikt door het architectuur- en designplatform Dezeen.

Dezeen reikte dit jaar voor de vijfde keer op rij prijzen uit aan ’s werelds beste architectuur-, interieur- en designprojecten.  In de categorie 'Best Small Interior of the Year 2022' ging het Belgische bureau Van Staeyen Interieur Architecten met de award aan de haal. 

 

multifunctionele zolder

Van Staeyen Interieur Architecten verbouwde een zolderruimte in familiehuis in Antwerpen tot een leefruimte met boogportalen, gebogen meubilair en gele accenten. Het project, ontworpen voor een gezin met twee dochters, kreeg een speels en multifunctioneel karakter. De ruimte kan dienen als ontmoetingsruimte voor de kinderen en als logeerkamer voor familie en vrienden.

De gebogen lijnen geven de zolder een ontspannend gevoel. De algemene esthetiek van ontspannen geometrie levert een aangename vloeiende structuur op die gecompenseerd wordt door gele accenten die optimisme en energie uitstralen.

 

Missie geslaagd

Het resultaat is een opvallend ontwerp met ronde vormen, veel hout, veel licht en kleurdetails in het geel. Dit zorgt ervoor dat het geheel puur energie uitstraalt. Er is zowel plek om te slapen als een woonruimte en een aparte badkamer. De architecten slaagden in hun missie, en daar twijfelde de jury ook helemaal niet aan.

“Dit is een zeer goed voorbeeld van hoe design vrolijk en grillig kan zijn. De ruimte is toegankelijk in veel verschillende aspecten, financieel en fysiek. Het is niet alleen een speelplaats voor kinderen, maar een speelplaats voor iedereen”, zegt de Dezeen-jury.

 

Prijsuitreiking in Londen

Op dinsdag 29 november volgt de prijsuitreiking in Londen. En het is niet de eerste keer dat het architectenbureau een prijs in de wacht sleept. In 2019 wonnen ze de hoofdprijs ‘Civic and Cultural Interior’ met de inrichting van de bar en ontmoetingsruimte in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwkathedraal.

Bron: Dezeen

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage