Belgisch kampioenschap wielrennen voor architecten en ingenieurs: het podium

Op zondag 8 september 2013 organiseerde Protect voor de vierde keer een Belgisch kampioenschap wielrennen voor architecten en ingenieurs. Voor een 70-tal deelnemers was Grez-Doiceau opnieuw het strijdtoneel van dienst. Het goud was bij de mannen 45- weggelegd voor Cliff Reid (Reid-Senepart architecten). Bij de vrouwen stond Kristien Achten op het hoogste schavot.
Op zondag 8 september 2013 organiseerde Protect voor de vierde keer een Belgisch kampioenschap wielrennen voor architecten en ingenieurs. Voor een 70-tal deelnemers was Grez-Doiceau opnieuw het strijdtoneel van dienst. Het goud was bij de mannen 45- weggelegd voor Cliff Reid (Reid-Senepart architecten). Bij de vrouwen stond Kristien Achten op het hoogste schavot.
Spannende eindsprint

Het heuvelachtige parcours met adembenemende uitzichten bedroeg 5 kilometer en moest 10 maal afgelegd te worden. Cliff Reid racete, gesteund door zijn talrijke supportersclub van het Dendermondse architectenbureau Reid-Senepart architecten, als eerste over de eindmeet. Hij werd zo bij zijn eerste deelname winnaar van de categorie 45- jaar. Het zilver ging naar vaste waarde Raphaël Cornelis die al voor de vierde keer het podium mocht betreden. Jan Vandierendonck wist wederom een derde plaats op het podium te bemachtigen.

De prijs voor categorie 45+ jaar werd overhandigd aan Ronald Van Reeth van studiebureau Van Reeth. Het podium werd vervolledigd door Jan Vanhoudt en Bart Doms.

Bij de vrouwen kwam Kristien Achten uit de bus als winnares van haar categorie, en dat voor het derde jaar op rij. Lien Mertens en Elke Peeters vervolmaakten het podium.


Volgende editie

Protect is alvast begonnen met de voorbereidingen voor het vijfde Belgisch Kampioenschap wielrennen voor architecten en ingenieurs, dat in Vlaanderen zal plaatsvinden. De datum van volgend jaar zal binnenkort worden bekendgemaakt.
Deel dit artikel:
Onze partners