Belgische finalisten Mies van der Rohe-awards

Ook dit jaar zijn er verschillende Belgische projecten voor de Mies van der Rohe Awards 2015 genomineerd, weet het Vlaams Architectuurinstituut. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend met als doel kwaliteitsarchitectuur uit Europa te belonen.

Dit zijn de geselecteerde projecten: De brandweervoorpost in Berendrecht van Bovenbouw Architectuur, 4 kavelwoningen (Meulestede, TichelArbed en Warande) in Gent door de vylder vinck taillieu architecten, Het Gerechtsgebouw van Hasselt van Lens°Ass architecten en Belvedere Walraevens in Leuven door Office Kersten Geers David Van Severen.

Ook de volgende gebouwen maken kans: den Travoo van Bogdan & Van Broeck, het KAU gymnasium door URA Yves Malysse & Kiki Verbeeck.

In 2013 was de Gentse stadshal van Robbrecht & Daem en MJosé Van Hee architecten een van de vijf finalisten van de Europese prijs. In 2011 was dat ook zo voor het Bronks Jeugdtheater van MDMA-Martine De Maeseneer Architecten en in 2003 was Xaveer De Geyter Architecten lareaat met Chassé Park Appartementen in Breda. 

Deel dit artikel:

Onze partners