Belgische kanshebbers MIPIM Awards 2015

Op 12 maart worden in het Paleis des Festivals in Cannes de winnaars bekendgemaakt van de Mipim Awards. Bij de kanshebbers zijn er ook drie Belgische projecten: de herontwikkeling van Gent, AGC Technovation Centre en het Brusselse kmo-park Newton. 

Mipim, de jaarlijkse vastgoedbeurs in Cannes, vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 13 maart. Tijdens dit event worden ook telkens de Mipim Awards uitgereikt, architectuurprijzen voor de beste vastgoedprojecten in acht categorieën. Voor de editie 2015 ontving de jury 150 kandidaturen uit 37 landen. 39 projecten haalden de shortlist.

 

Stedelijke herontwikkeling

Daarbij zijn ook drie Belgische projecten. In de categorie beste stedelijke herontwikkeling gaat Gent (Atelier Kempe Thill, Aranda Pigem Vilalta ArquitectesCOUSSEE & GORIS architecten, Robbrecht & Daem architecten, Marie-José Van Hee architecten) de strijd aan met Marseille (Boulevard Euromediterranée), Londen (Elizabeth Olympic Parc) en Tokio (Toranomon Hills).

 

Industriële & logistieke projecten

In de categorie industriële en logistieke projecten zijn twee Belgische inzendingen geselecteerd. AGC Technovation Centre is een hoogwaardig industrieel onderzoekscentrum van de glasfabrikant AGC. Het gebouw met een oppervlakte van 22.000 vierkante meter ligt in de gemeente Gosselies. Het ontwerp is van de hand van Assar Architects.

De tweede Belgische kanshebber, het Brusselse kmo-park Newton, is een ontwikkeling van citydev.brussels, de nieuwe naam van de GOMB. Het omvat omvat 5540 vierkante meter gelijkvloerse ateliers verdeeld over twee gebouwen met zestien modules van 250 à 500 vierkante meter. De architectuur en de kleurrijke gevels zijn een ontwerp van de vereniging van B.A.E.B., DDS & Partners, VK Engineering en CES. Het concept biedt ondernemingen de mogelijkheid om, afhankelijk van hun noden, een of meer modules te huren.

 

De volledige shortlist kan u hier raadplegen. 

Deel dit artikel:

Onze partners