Belgische projecten Lo-Reninge en de Nekkerpool genomineerd voor ARC13

De nominaties voor de ARC13 Architectuur Award zijn bekend. De jury heeft uiteindelijk vier projecten genomineerd, waaronder twee van Belgische makelij. Lo Reninge (noA architecten) en de Nekkerpool (Verhoeven CS) spelen mee voor de ARC-knikkers, net zoals de Nederlandse projecten Karel Doorman (Ibelings van Tilburg architecten) en Villa Kogelhof (Architectenbureau Paul de Ruiter).
De nominaties voor de ARC13 Architectuur Award zijn bekend. De jury heeft uiteindelijk vier projecten genomineerd, waaronder twee van Belgische makelij. Lo Reninge (noA architecten) en de Nekkerpool (Verhoeven CS) spelen mee voor de ARC-knikkers, net zoals de Nederlandse projecten Karel Doorman  (Ibelings van Tilburg architecten) en Villa Kogelhof (Architectenbureau Paul de Ruiter).
Lo-Reninge

Het project Lo-Reninge van noA architecten is een herbestemming, restauratie en uitbreiding van een voormalig klooster tot stadhuis van het stadje Lo te West-Vlaanderen, België. Het klooster, waarvan het oudste gedeelte in de gotische kapel dateert van 1497, is een beschermd monument.
Nekkerpool

Met de Nekkerpool van Venhoeven CS is aan het programma van sport- en recreatiecentrum De Nekker te Mechelen een zwembad toegevoegd. Naast het ontwerp van een modern en duurzaam zwembad, hebben de architecten ook een nieuw entree van het recreatiegebied gecreëerd.

De Award wordt toegekend aan projecten waarin gebruik en techniek op innovatieve wijze op elkaar zijn afgestemd. De vier genomineerde projecten zijn geselecteerd uit een record aantaal inzendingen van 110 projecten. Doel is het versterken van duurzaamheid als integraal onderdeel van architectuur.

Kom meer te weten over de overige genomineerden Karel Doorman en Villa Kogelhof op de Architect.

Bron: de Architect
Deel dit artikel:

Onze partners