Benjamin Garcia Saxe Architectuur bouwt zwevend huis

Casa Flotante is een huis gebouwd door Benjamin Garcia Saxe Architecture voor de Gooden-Nahome familie. Het huis onderscheidt zich door de locatie: meters boven de jungle van Costa Rica.

Het huis is gelegen op een steile heuvel in Puntarenas, Costa Rica. De normale werkwijze op een hellend stuk grond is om het huis in het landschap ingraven. De architecten kozen echter voor een andere methode. In plaats van grote en dure keermuren te bouwen die modder moeten tegenhouden, hebben ze het huis de lucht in gehesen.


Zicht

Door het huis op een reeks pilaren te bouwen is het mogelijk om het uitzicht te bewaren. Het huis is verdeeld in drie kleinere compartimenten. Elk compartiment bevindt zich op een ander niveau, zodat iedereen kan genieten van het magnifieke zicht op het tropische landschap.

Een open architectuur zorgt ervoor dat de natuur dichter bij de bewoners komt. De mogelijkheid om de houten luiken op te vouwen zodat ze kunnen verluchten zorgt voor een aangename verkoeling en luchtige indeling.


Hout

Het huis is bijna volledig opgebouwd uit hout. De zonnewering bestaat uit verticale stukken bamboe. Deze bamboe laat een patroon van licht en schaduw binnenvallen.

Een groot terras, volledig gemaakt uit hout en steunend op stalen profielen, geeft de woning een groter bewoonbaar oppervlakte. Met 300m² is het huis ongeveer dubbel zo groot als het gemiddelde huis in Costa Rica.

Bron: Dezeen

Deel dit artikel:

Onze partners