Benjamin Moore-verf nu ook verkrijgbaar in België

De toonzaal van Total Living in Bornem vormde op woensdag 27 mei het decor van de officiële lancering van Benjamin Moore-verf in ons land. Het merk is al sinds 1883 een absoluut begrip in Amerika, en nu moeten dus ook België en de rest van Europa voor de bijl. De decoratieve BM-verven zijn voortaan in tal van types en tinten verkrijgbaar bij de kleinere speciaalzaak.

Exact 132 jaar geleden, in 1883, startte de bescheiden 28-jarige verfverkoper Benjamin Moore samen met zijn broer een eigen bedrijf in Brooklyn (New York). Wat begon bij de verkoop van één luttel product aan onafhankelijke verdelers (Moore’s Prepared Calson Finish), groeide in de jaren en decennia nadien uit tot een heuse American Dream. Nu de BM-producten al meer dan een eeuw ingeburgerd zijn bij architecten, designers en interieurontwerpers in de VS, maakt het merk de oversteek naar de andere zijde van de grote plas.

 

Toppers in het gamma

Enkele blikvangers in het aanbod zijn de Natura-, de Aura- en de Aura Bath & Spa-verf. De watergedragen Natura-verf blinkt – what’s in a name – uit door haar ecologische performantie. Ze is VOS-vrij en scheidt zowel bij het schilderen als bij het drogen geen vluchtige organische stoffen af. Het spreekt voor zich dat dit de gezondheid van mens en omgeving enorm ten goede komt. Bovendien is Natura-verf – in tegenstelling tot veel andere natuurverven – afwasbaar en al na één uur overschilderbaar. Ze fungeert tegelijk als primer en afwerkingslaag, wat maakt dat er al bij al minder product nodig is voor eenzelfde toepassing. De Natura-verf werd door wereldwijd vermaard consumentenonderzoeker TMS dan ook bekroond tot Product van het Jaar 2015.

De Aura-verf laat zich dan weer opmerken door haar extreme dekkracht, zelfs in de diepste tinten. Bij gebruik van een primer volstaat één laag al om een zwarte muur wit te verven zonder dat er sprake is van een onderliggende donkere schijn. De ColorLock-technologie waarmee ze gefabriceerd wordt – watergedragen harsen en kleurstoffen sluiten de kleurpartikels in, waardoor ze zich niet enkel bovenaan het oppervlak bevinden – zorgt voor een rijke kleur en beschermt tegen verbleken, vegen en wegwrijven. De Bath & Spa-uitgave van de Aura-verf is specifiek geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes. Ze werd speciaal ontwikkeld om schimmelvorming tegen te gaan en springt in het oog dankzij haar mooie, matte uitstraling.

 

Ecologie meets architectuur

Benjamin Moore gaat prat op enkele belangrijke troeven. Zo staan hun verven in de States bekend als de meest ecologische, kind- en onderhoudsvriendelijke producten in hun soort. Alle BM-verven dragen het Ecolabel, en voor de Natura-verf kreeg Benjamin Moore zowaar als eerste verffabrikant een Cradle to Cradle-certificaat. Het merk zet met andere woorden sterk in op ecologie, nota bene zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Ook het kleurenpalet is bijzonder uitgebreid, en dus lenen BM-verven zich uitstekend tot vooruitstrevende architecturale oplossingen.

Dat de lancering van de Benjamin Moore-verven plaatsvond in de showroom van Total Living is geenszins toeval. Als totaalaanbieder van interieuroplossingen legt het zich immers niet enkel toe op stijlvol meubilair en de inrichting van verschillende ruimtes (keuken, living, eetkamer, slaapkamer, …), maar verleent het ook toegespitst advies omtrent decoratie en verfwerken. Total Living is een van de speciaalzaken waar je de Benjamin Moore-verf thans kan verkrijgen.

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage