Betonkernactivering belangrijke troef van Kantoren Infrax West

Het Infrax West-kantoor in Torhout werd al meermaals beloond voor zijn duurzaam karakter. Het gebruik van betonkernactivering speelde daarbij zeker een doorslaggevende rol.

Trouwe Architectura-bezoekers herkennen op de foto’s waarschijnlijk meteen het duurzame Infrax West-kantoor in Turnhout. Met het kantoorgebouw vielen Crepain Binst Architecture en VK Engineering namelijk al meermaals in de prijzen. In 2009 won het project de 2020Challenge Award. In 2010 kwam daar de Green Good Design Award bij. Achter de groene mozaïek schuilt dan ook een indrukwekkend samenspel van duurzame technieken, waaronder betonkernactivering.


De bekende groene gevel van het Infrax West-gebouw in Torhout

 

Betonkernactivering

De belangrijkste energiebron is een ondergronds boorgatenenergieopslagveld (BEO-veld) met performante warmtepomp. Via betonkernactivering wordt de in de winter opgeslagen koude gebruikt om de kantoren ’s zomers te verwarmen, en vice versa.


Een boorgatenenergieopslagveld met performante warmtepomp zorgen voor de warmtebasis

 

Daarnaast doet een hybride ventilatiesysteem het energieverbruik dalen: natuurlijke ventilatie in de tussenseizoenen, aangevuld met mechanische ventilatie in de zomer en winter. Een dubbel gevelsysteem zorgt in het tussenseizoen voor de opwarming van buitenlucht, die dan via kijkramen de kantoren ventileert.Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners