Bezoek Antwerpse Handelsbeurs met BVA

Eind 2019 wordt de Antwerpse Handelsbeurs opgeleverd. Samen met BVA / Beroepsvereniging voor architecten kan je nu al genieten van een unieke rondleiding ter plaatse op 28 juni met toelichting door onder meer arch. Bart Anthonissen (architect-vennoot van eld nv), arch. Inge Coremans (projectarchitect eld nv), arch. Erik Hendrickx (restauratiearchitect van Origin architecture & engineering), ir. Yannick Stevens (projectleider Denys) en ir. Kris De Langhe van Orientes (gedelegeerd bouwheer).

De stad Antwerpen wou de Handels- en Schippersbeurs na een grondige renovatie nieuw leven inblazen. De monumentale gebouwen werden eind jaren 90 gesloten om veiligheidsredenen en stonden jaren leeg. De stad beschikte zelf niet over de nodige financiële middelen en daarom werden de panden op de markt aangeboden. AG VESPA verkocht de Lange Nieuwstraat 20-22-24 en gaf de Handels- en Schippersbeurs in erfpacht. Dankzij Handelsbeurs Antwerpen nv met publieke en private aandeelhouders is het financieel haalbaar om het historische erfgoed terug te renoveren en opnieuw in te vullen met publieke functies.

Aan de renovatie werken eldorigin en aannemer Denys intensief samen met Orientes als gedelegeerd bouwheer.

Het project wordt gerealiseerd door de nv Handelsbeurs Antwerpen (voordien Mopro Invest III nv). De nv Handelsbeurs Antwerpen heeft zowel publieke als private aandeelhouders. De Vlaamse Erfgoedkluis nv en AG VESPA zijn de publieke partners. De private partners zijn De Sax bvba, Diepensteyn nv en Denys Global nv. 

Wil je erbij zijn op vrijdag 28 juni? Schrijf je dan snel in via deze link want er zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar voor dit exclusieve bezoek. 

Bron: BVA

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage