Bezoekers zien groen in inkomhal De Boer Green Roof Solutions

De Boer Green Roof Solutions geeft zijn inkomhal een speciale make-over door het installeren van een groene wand. De wand bestaat uit een metalen rooster waarin boxen met voorgekweekte beplanting gehangen worden. Het project maakt deel uit van een exclusieve samenwerking tussen De Boer Green Roof Solutions en zijn Franse partner Greenwall.
In de inkomhal van de kantoren van De Boer Green Roof Solutions werd de laatste hand gelegd aan een groene wand. Het project maakt deel uit van een exclusieve samenwerking tussen De Boer Green Roof Solutions en zijn Franse partner Greenwall.
De groene wand krijgt vorm door het systeem “Vegetalis” waarbij modules, “Greenbox”, worden opgehangen aan een metalen rooster met een aluminium frame dat aan de gevelstructuur bevestigd wordt.

De vegetatie is nagenoeg dekkend bij plaatsing doordat de vegetatie gedurende 6 maanden in hangende positive voorgekweekt werd. Voor dit project werd een mengeling van groenblijvende bodembedekkers en enkele tropische varens en kamerplanten toegepast .


    


Volledig recycleerbaar systeem

Dit volledig recycleerbare systeem heeft een zeer laag waterverbruik, dankzij de toepassing van Eco Cert, een anti-bacterieel, organisch substraat dat tot 15 x zijn eigen gewicht in water opneemt. De irrigatie en bemesting gebeurt automatisch en het geheel wordt bijgestuurd met kunstmatige belichting om het optimale resultaat te bekomen.


    


Groene gevels kunnen eveneens buitenshuis geplaatst worden, op voorwaarde dat de beplanting wordt aangepast aan de klimatologische omstandigheden en de oriëntatie van de te begroenen muur.
Deel dit artikel:

Onze partners