BIG ontwerpt 79 & Park, een residentieel project voor Stockholm

Bjarke Ingels Group (BIG) werkt aan een appartementsblok met groene terrassen. Het project is volop in aanbouw in de wijk Gärdet in Stockholm. Het getrapte gebouw, in glas en cederhout, grenst aan het Royal National City Park. De daken zijn bedekt met planten en vormen een verlengde van het park.

Afgestemd

Het gebouw bestaat uit vier rechthoekige secties die in een vierkant rond een centrale binnenplaats liggen. Elk van de vier delen helt naar beneden. De vorm weerspiegelt het 8 House in Kopenhagen, één van de baanbrekendste projecten van BIG.

"In reactie op de omgeving, zijn het noordwestelijke en zuidoostelijke deel afgestemd op de hoogte van hun directe buren. De noordoostelijke hoek, het verst van het park en daardoor mogelijks met het slechtste uitzicht, is naar boven opgetrokken om zo net het meest spectaculaire panorama over het park en de haven te creëren," zegt de studio.


Een organisch geheel

De 79 & Park-ontwikkeling - in opdracht van Oscar Properties - beschikt over 140 appartementen. Alle units krijgen dakterrassen in glas met houten panelen. Op de begane grond komt een scala aan commerciële ruimten. Een publiek platform op de zuidwestelijke punt van het gebouw zal de bezoekers een uitzicht bieden op het nabijgelegen park.

"Uit eerbied voor de wijk Gärdet wordt het gebouw visueel beperkt door een taal van beeldelementen, geschaald naar menselijke vorm," zegt BIG. "Deze manipulatie creëert niet alleen een meer organisch geheel, maar weerspiegelt ook perfect het omringende landschap. Het zorgt er bovendien voor dat de topografie van het gebouw op een gecontroleerde en goedkope manier kan uitgevoerd worden door het gebruik van geprefabriceerde eenheden van gestandaardiseerde afmetingen."


BIG

Het bedrijf, onder leiding van architect Bjarke Ingels, heeft momenteel projecten in aanbouw in Philadelphia en New York - onlangs op camera vastgelegd door een drone.


Ingels heeft eerder dit jaar ook een Kickstarter campagne opgezet om een bouwproject te financieren. Hij wil een schoorsteen bij een elektriciteitscentrale neerplanten die de rook in ringen zou blazen.

 

Bron: Dezeen

Deel dit artikel:

Onze partners