Bijna 600 kijkers voor webinar rond kantoor van de toekomst

Het webinar rond het ‘Kantoor van de Toekomst’, dat zopas met ondersteuning van Redactiebureau Palindroom en Medialife  georganiseerd werd door JUUNOO, NNOF en ERCO, was met 427 live kijkers een schot in de roos. Als we ook de kijkers erbij tellen die het webinar na de live-uitzending hebben bekeken, staat de teller vandaag al op bijna 600. Dat toont aan dat het thema, nu we met z’n allen terugkeren naar kantoor, brandend actueel is. Acht specialisten ter zake gaven tijdens het interactieve webinar hun visie op hoe het kantoor van morgen er moet en zal uitzien. Je kan het webinar integraal herbekijken op deze website

Gastheer voor de live-uitzending van het webinar was Jan Geysen van PUUR interieurarchitecten, die met zijn nieuwe industriële kantoor met circulair materialenpalet in Antwerpen, alvast de toon zet van wat het ‘kantoor van de toekomst’ kan zijn.

Acht sprekers schoven mee aan tafel met Rik Neven van Redactiebureau Palindroom, die als moderator het panelgesprek in goede banen leidde: Chris Van De Voorde (JUUNOO), Anne Lenaerts (NNOF) en Tristan Drieskens (ERCO), Liesbeth Reekmans (IDEWE), Jan Geysen (PUUR interieurarchitecten), Sofie Michiels (Stad Beringen), Xavier Suykens (Facilitair Bedrijf Vlaamse overheid) en Trees Verhoogen (Extensa).
 

Veel bekijks

Het panelgesprek spitste zich toe op drie thema’s: het kantoor post-COVID en de evolutie van het Nieuwe Werken, de circulaire kantoorinrichting en het belang van gezondheid en welzijn. Het webinar werd door maar liefst 427 kijkers live gevolgd. Zij bleven gemiddeld 57 minuten aan hun scherm gekluisterd, waaruit we kunnen afleiden dat een groot deel van het publiek het webinar van in totaal anderhalf uur integraal heeft bekeken. Als we ook de kijkers erbij tellen die het webinar na de live-uitzending hebben bekeken, staat de teller vandaag al op bijna 600.

 

Minder naar kantoor, nood aan betere akoestiek

Het webinar werd ook interactief aangepakt: het publiek kreeg de mogelijkheid zijn mening te geven over stellingen en vragen te stellen, via AhaSlides en de chatfunctie. Daaruit konden we een aantal interessante bevindingen afleiden. Uit een peiling bleek dat zowat drievierde van de kijkers vandaag minder naar kantoor gaat dan voor de coronacrisis. Toch een derde is nu evenveel op kantoor terug te vinden, en een kleine minderheid zelfs iets vaker dan voor corona.

We stelden aan ons publiek ook de vraag tegen welke principes van een gezonde kantooromgeving vandaag het meest wordt gezondigd. Daarbij prijken akoestiek (27%), gezonde lucht (19%) en voldoende daglicht (19%) bovenaan de lijst met werkpunten, gevolgd door aangename en efficiënte verlichting (13%), ergonomie (10%), aangename temperatuur (8%) en degelijk meubilair (5%).


Webinar en whitepaper

Benieuwd naar wat er nog aan bod gekomen is tijdens het webinar? Op deze website kan je het webinar integraal herbekijken.

Redactiebureau Palindroom zal ook een whitepaper schrijven over de correlatie tussen modulair en circulair bouwen. Een exemplaar aanvragen, kan nu al, via deze link

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage