Binst en Deleu sieren Scheldekaai met spectaculaire X-vormige containersculptuur

Nog tot volgende week kan u de tijdelijke installatie, een spectaculaire containersculptuur uitgedacht door Luc Binst en Luc Deleu, bewonderen op de rand van de Schelde in Antwerpen. Deze stunt promoot de lancering van het boek ‘X’ van Luc Binst.

Nog tot volgende week kan u de tijdelijke installatie, een spectaculaire containersculptuur uitgedacht door Luc Binst en Luc Deleu, bewonderen op de rand van de Schelde in Antwerpen. Deze stunt promoot de lancering van het boek ‘X’ van Luc Binst.Luc Binst stelde het boek ''X'' voor met op de achtergrond de X-vormige installatie.


 

Op 5 oktober lanceerde Luc Binst op de Scheldekaaien in Antwerpen het boek ‘X’. Tegelijkertijd kon het publiek ook kennismaken met een X-vormige installatie, opgebouwd uit containers. Met deze stunt, een samenwerking tussen architect Luc Binst en de Antwerpse architect - kunstenaar Luc Deleu, hoopte men het boek in de schijnwerpers te zetten.

Gedurende een hele dag werd met man en macht de containersculptuur op de Sint-Michielskaai gezet. Nog tot volgende week is het bouwwerk in X-vorm er te bewonderen. Deze X-vorm verwijst naar het nieuwe boek van de Brusselse architect Luc Binst, van het in Antwerpen gevestigde bureau Crepain Binst Architecture. In het boek, allerminst een gewoon architectuurboek, wou Luc Binst met ondersteuning van kunstcriticus Luk Lambrecht, een gezamenlijk verhaal opbouwen met een aantal architecten, kunstenaars, docenten en andere prominente persoonlijkheden die zijn pad kruisten tijdens zijn opleiding en professionele carrière als vorm van herbronning en hernieuwde focus op de essentie. In deze inspiratiebronnen, vinden we kunstenaar Luc Deleu terug, met wie Binst de installatie opbouwde. "In het boek worden daarnaast ook tien projecten beschreven die in uitvoering zijn of op tafel liggen", zegt Binst.Met man en macht werd de containersculptuur op de kaai gezet.

 

Naast het boek en de sculptuur werd een een dynamische expo bedacht met de kunstenaars en de docenten die als de ‘radicals’ van Luc Binst worden beschouwd. Deze zijn Luc Deleu, Bea Matthys, Lode Janssens, Dirk Jaspaert, Klaas Goris, Honoré d’O, Dirk Coopman, Paul Gees en Günther Förg. Nieuwsgierigen kunnen vanaf  7 januari 2011 tot  11 februari 2011 in het cultuurcentrum Strombeek (Grimbergen) terecht.

Volgende week brengen we een specifiek artikel over ‘X’,  het nieuwe boek van Luc Binst, en mogen we enkele exemplaren weggeven aan onze lezers.Het resultaat van een samenwerking tussen Luc Binst en Luc Deleu


 

Deel dit artikel:
Onze partners