Bontinck Architecture & Engineering ontwikkelt nieuwe voorhaven in Gent

Er zijn veel mogelijkheden voor woonvormen gelinkt aan het water.
Er zullen zo’n 250 wooneenheden worden gerealiseerd.
Binnen de loten die bestemd zijn voor wonen zijn verschillende woontypologieën mogelijk

In opdracht van Canal Properties werkt Bontinck Architecture & Engineering aan een nieuwe voorhaven in Gent. Er zullen zo’n 250 wooneenheden worden gerealiseerd. 

Woon-werkgebied

Het doel van de nieuwe voorhaven is een versterking van het wonen in de kernstad, in dit geval in een gebied dat in volle herwaardering is als gemengd woon-werkgebied. Er zijn veel mogelijkheden voor woonvormen gelinkt aan het water, het gebied is binnen bereik voor voetgangers en fietsers, en er is een breed aanbod aan stedelijke voorzieningen.

 

Grote gezinnen

Binnen de loten die bestemd zijn voor wonen zijn verschillende woontypologieën mogelijk. Daarbij wordt specifiek de nadruk gelegd op voldoende woningen die geschikt moeten zijn voor grote gezinnen, met een grote vloeroppervlakte en voldoende grote buitenruimte (waarvan een groot deel grondgebonden). Centraal in het project wordt een perceel voorbehouden voor buurtvoorzieningen. De bebouwing hier is van het paviljoentype, met beperkte bouwhoogte.

 

Groenvoorziening

Een van de belangrijkste troeven van dit project is de groenvoorziening: : langs de noordzijde is er een buurtpark, en langs de zuidzijde wordt een omvangrijke groenzone voorzien die een buffer vormt tussen de residentiële ontwikkeling en de spoorweg.

Deel dit artikel:
Onze partners