Bontinck ontwerpt woningen aan toekomstig Parkbos

Residentie Parkbos is een nieuwbouwproject van Bontinck Architecture and Engineering. De site ligt in Zwijnaarde en sluit aan op het toekomstige parkbos. Het project omvat 32 appartementen en 8 ruime woningen. Ondergronds zijn er 40 garages voorzien.

Aan de straatzijde bevinden er zich 2 volumes met uitzicht op het groene binnengebied. Tussen die 2 gebouwen ligt er een weg die zowel de achterliggende eengezinswoningen als het parkbos bereikbaar maakt. De randen van de site worden maximaal voorzien van groen. De groene beplanting tussen en rond de gebouwen creëert een buffer ten opzichte van de bestaande gebouwen en zorgen voor een kwalitatieve buitenruimte.

 

Geplooide vlakken

De verschillende gebouwdelen staan los van elkaar, maar vormen een eenheid door de geplooide vlakken die zich rond de verschillende typologieën vouwen. Een spel van gesloten gevelvlakken en grote raampartijen creëren dynamiek in de gevel en zorgen voor zowel voldoende privacy als voldoende lichtinval in alle woningen. Ruime terrassen ontstaan door het achteruitspringen van enkele gevelvlakken. De oplevering van residentie Parkbos is voorzien voor 2018.

Bron: Bontinck Architecture and Engineering

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners