Bouw Ambassador Park in Evere gestart

Met Ambassador Park in Evere verrijst er in de schaduw van het nieuwe NAVO-gebouw alweer een mooi residentieel complex. Zeven fraaie appartementsblokken zullen er op termijn plaats bieden aan 177 wooneenheden, vier commerciële ruimtes, 180 ondergrondse parkeerplaatsen en diverse private en gemeenschappelijke tuinen. Kumpen ging op 22 mei alvast van start met de bouw van het eerste blok, dat aan de noordzijde ingepast wordt tussen twee aanpalende gebouwen.

Via de realisatie van Ambassador Park wint de omgeving rond de nieuwe hoofdzetel van de NAVO opnieuw aan allure. Een industriële site tussen de Goede Herderstraat, de Frans Léonstraat en de Edward de Kosterstraat, het voormalige terrein van drukkerij Joh. Enschedé | Van Muysewinkel, wordt omgevormd tot een residentiële zone van 8.501 m² met zeven appartementsgebouwen en het nodige groen. Projectontwikkelaar Skyline Europe mikt voornamelijk op ambtenaren en expats die in de nabije omgeving van hun werkplek een (tijdelijk) verblijf zoeken. Architect Archi 2000 opteerde voor een sobere, uniforme architectuur. Witte buitengevels in crepi en terrassen in licht architectonisch beton geven het geheel een frisse aanblik. Het samenspel met het donker getinte schrijnwerk moet resulteren in een interessante visuele dynamiek.

 

21 kalendermaanden

Het eerste van zeven volumes (blok G) is momenteel volop in aanbouw, bestaande uit een kelder, een gelijkvloers niveau met een kantoorfunctie en zeven residentiële verdiepingen. Met zijn ruime ervaring inzake de realisatie van residentiële projecten is Kumpen de geknipte aannemer voor deze job. “We hebben 21 kalendermaanden om de klus te klaren”, vertellen directeur Uitvoering Patrick Poelmans en Hoofd Calculatie Bouw Eddy Bruninx. “Op zich is de constructie vrij standaard, al moet de gevelafwerking van het gelijkvloerse niveau simultaan met de ruwbouw gebeuren om de montage van de bovenliggende terrassen mogelijk te maken. Een andere moeilijkheid is het feit dat er steeds een doorgang gegarandeerd moet worden naar het naburige bedrijfsgebouw. We moeten dus over die doorgang heen bouwen, wat uiteraard niet altijd even simpel zal blijken. Een laatste aandachtspunt zijn de funderingspalen van de voormalige drukkerij die nog in de ondergrond aanwezig zijn. Deze moeten we gaandeweg zien te verwijderen. Dit alles zijn echter geen onoverkomelijke problemen. We zijn bovenal erg verheugd dat we uitverkoren zijn om de effectieve verwezenlijking van dit mooie project op gang te brengen.”

 

 

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners