Bouw AZ-Sint Maarten in Mechelen kan eindelijk van start gaan

De bouw- en milieuvergunning voor Het AZ Sint-Maarten in Mechelen zijn goedgekeurd, waardoor de bouw van start kan gaan na vijf jaar van intensief overleg, plannen, rekenen en ontwerpen. Het nieuwbouwziekenhuis kan ook rekenen op een Vlaamse subsidie van om en bij de 167 miljoen euro, zo liet minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen weten. VK Architects & Engineers kwam als laureaat uit de ontwerpwedstrijd in 2007. Ingenium staat in voor de technieken.
De bouw- en milieuvergunning voor Het AZ Sint-Maarten in Mechelen zijn goedgekeurd, waardoor de bouw van start kan gaan na vijf jaar van intensief overleg, plannen, rekenen en ontwerpen. Het nieuwbouwziekenhuis kan ook rekenen op een Vlaamse subsidie van om en bij de 167 miljoen euro, zo liet minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen weten. VK Architects & Engineers kwam als laureaat uit de ontwerpwedstrijd in 2007. Ingenium staat in voor de technieken.
De voorbereidende wegenwerken zullen in juli voltooid zijn. De werken voor de nieuwbouw starten nog deze zomer en duren tot 2018.

    Drie campussen in een nieuw ziekenhuis

Het resultaat zal een nieuwbouwziekenhuis zijn dat de drie campussen - campus Rooienberg in Duffel en de campussen Leopoldstraat en Zwartzustersvest in Mechelen - samenbrengt in een moderne en functionele omgeving. Er worden 654 bedden en 96 plaatsen voor daghospitalisatie voorzien. Daarnaast zal een sterk uitgebouwde polikliniek de medisch specialistische raadplegingen en ambulante behandelingen aanbieden binnen deze nieuwe infrastructuur.

    Kwalitatieve en efficiënte zorgverlening

Het nieuwbouwziekenhuis is door VK ontworpen vanuit het zorgtraject dat de patiënt doorloopt. Het beperken van de loopafstanden voor patiënt en medewerker en de afstemming tussen samenwerkende diensten worden maximaal nagestreefd. De medisch-technische diensten rondom de medische straat bekleden daarbij een centrale plaats.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners