Bouwmeester over uitstel betonstop: "Spijtig, want 2040 is eigenlijk al te laat"

De Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck betreurt dat de betonstop deze legislatuur niet meer goedgekeurd zal worden. "Spijtig dat het niet lukt, want eigenlijk is 2040 al te laat. Maar misschien is het ook een kans om alles sneller en beter te doen”, zegt hij aan VRT NWS.

Vorige week raakte bekend dat de fameuze betonstop deze legislatuur niet meer goedgekeurd zal worden en de facto wordt doorgeschoven naar de volgende Vlaamse regering.

In een interview met VRT NWS reageert Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck teleurgesteld: "Want 2040 is eigenlijk al te laat. Als we verder blijven verdunnen, zullen we nog slechter openbaar vervoer hebben, nog meer files en nog meer mensen in die kleinste gehuchten die geen crèche of winkel in de buurt hebben." Toch wil hij niet met een beschuldigende vinger naar de politiek wijzen. "Dit bewijst vooral hoe moeilijk politiek is en hoe complex ons beleid is. We hebben een klein land, dat heel kafkaiaans is. Vlaanderen telt zes miljoen mensen, dat is de helft van Londen. Dat zou je toch gemakkelijk en snel moeten kunnen besturen?"

Tegelijk ziet hij ook een kans in onder meer het aanbieden van betere en betaalbare woningen op goede plekken of zelfs salariswoningen.

Lees het volledige interview op VRT NWS.be

Bron: VRT NWS

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage