Brandveilig winkelen bij Lidl in Molenbeek dankzij Promat

In de gebouwen van de oude Whitbread brouwerij  in de Rotterdamstraat in Sint-Jans-Molenbeek is onlangs een nieuwe vestiging van Lidl geopend. Deze warenhuisketen laat op het gebied van veiligheid niets aan het toeval over en ziet streng toe op het naleven van alle normen en eisen op het vlak van brandveiligheid. Voor de bescherming van het plaatstalen dak maakte Promat een speciale studie in samenwerking met profielenproducent Dingemans.  

Er moest immers een  oplossing gevonden worden voor het realiseren van een brandwerende bescherming EI 30 van het dak. Gezien de grote overspanning van het dak, nl.  8.70 m en het feit dat de ophangstructuur niet aan de bovenliggende structuren mocht worden bevestigd, stelde Promat hier een zelfstandig plafond voor met een brandweerstand EI 30, dat van wand tot wand werd bevestigd.

Deze constructie werd door de firma BMP building services uit Beringen geplaatst en is opgebouwd uit een speciale profielenstructuur waarop 2 lagen PROMATECT-100 platen van 10 mm zijn bevestigd. Er werd gekozen voor PROMATECT-100 platen met rechte boorden aangezien het opvoegen van de naden in dat geval niet nodig is voor het bekomen van de vereiste brandweerstand. Onder dit plafond werd nadien nog een decoratief systeemplafond gehangen.

Verdeler SFIC in Wijgmaal volgde de werf samen met de technisch adviseurs nauwgezet op en zorgde voor een just in time levering van de materialen.

Deel dit artikel:
Onze partners