Brug Tintagel Castle van Ney & Partners nu ook genomineerd voor RIBA Stirling Award 2021

Ney & Partners en William Matthews Associates zijn met het ontwerp voor voetgangersbrug in het kasteel van Tintagel in Cornwall genomineerd voor de RIBA Stirling Award 2021. De jury roemde het project met de volgende bewoordingen: “Deze nieuwe voetgangersbrug is op alle schaalniveaus prachtig uitgevoerd, van de manier waarop zij het silhouet respecteert van de rotswanden waar zij aan grenst, tot aan het tactiele detail van het pad, gemaakt van leisteen op hun kant gezet."

Volgens de jury "neem de passerelle ongeveer de breedte en lengte over van de natuurlijke landbrug en kasteelstructuren die reeds lang geleden in het water verdwenen. De brug verbindt het verleden met het heden en verbindt fysiek twee onderdelen van het kasteelsite. Met haar ceremoniële aanwezigheid, die tot uiting komt in elk stuk fijn bewerkt roestvrij staal, stelt zij de hedendaagse bezoeker ook in staat om de stappen te volgen van voorgangers die door dit deel van het kasteel zijn gelopen om toegang te krijgen tot de grote zaal aan de eilandzijde.

De technische prestaties en de moeilijkheidsgraad in dit project zijn hoog, de logistiek van het bouwen en de materiaalspecificatie zijn allen vakkundig aangepakt. Het was tevens een voorbeeldprocedure wat de organisatie en uitvoering van een internationale architectuur wedstrijd. legt ook de lat zeer hoog boven de potentieel woelige wateren van het prijsvraag- en  De uitvoering van concept tot uitvoering gebeurde vlekkeloos en is zonder aarzeling of vertraging tot uitvoer gebracht.

Dit is veel meer dan een brug. Het is een verbindingsstuk, een facilitator, een tolk en een spektakel.”

Deel dit artikel:

Onze partners