BTicino brengt nieuw gamma schakelmateriaal LivingLight uit

BTicino, marktleider van laagspanningsapparatuur, stelt een nieuw gamma schakelmateriaal voor residentieel en tertiair gebruik voor. Bticino heeft van “LivingLight” meer gemaakt dan een restyling van het bestaande gamma: LivingLight is een nieuw platform waar keuzevrijheid, design, technologische innovatie en compatibiliteit hand in hand gaan.
BTicino, merk van de Franse Legrand Group en marktleider van laagspanningsapparatuur voor residentieel, industrieel en tertiair gebruik, stelt een nieuw gamma schakelmateriaal voor residentieel en tertiair gebruik voor. BTicino heeft van “LivingLight” meer gemaakt dan een restyling  van het bestaande gamma Living, Light en Light Tech: LivingLight  is een nieuw platform waar keuzevrijheid, design, technologische innovatie en compatibiliteit hand in hand gaan. 

Het gamma LivingLight biedt één universele oplossing met totale compatibiliteit tussen de verschillende modellen en synergie met het bestaande gamma.  
BTicino LivingLight Air "Ramage" afdekdozen in de categorie "Deco".


Afdekplaten: rechthoekig en ovaal of LivingLight Air

De LivingLight-afdekplaten zijn er in rechthoekige en ovale vorm. Beide vormen kunnen gemixt worden, in functie van persoonlijke voorkeur. De verzorgde vorm- en lijngeving is een constante doorheen de brede waaier van afwerkingen. Afdekplaten zijn er in technopolymeer, in gekleurd of gegalvaniseerd Zamak en in hout. 

De derde component in het LivingLight-gamma aan afdekplaten is de sterk innovatieve LivingLight Air, een ultrafijne afdekplaat met een dikte van minder dan 5 mm. Een voorbeeld van “slim” design waarmee BTicino inspeelt op de hedendaagse designtrend om alles alsmaar dunner te maken.  De axiale bedieningsmechanismen liggen verzonken in de afdekplaat en zorgen voor een mooi, egaal geheel. Er zijn elf LivingLight Air-afdekplaten, uitsluitend in Zamak, maar met een variatie aan kleuren en decorversies zoals strepen of speciale motieven. 
BTicino LivingLight rechthoekige afdekdozen "Oranje" in de categorie "Deep".


Bedieningen en toetsen

LivingLight focust ook op de bedieningsmechanismen. Voortaan kan geopteerd worden voor de traditionele tuimelbediening of voor de axiale bediening. Beide types zijn verkrijgbaar in de drie bestaande afwerkingen wit, antraciet en Tech en kunnen voorzien worden van een amberkleurige LED. Ook nieuwe esthetische effecten op de toets, bijvoorbeeld mat of blinkend, creëren een meerwaarde op vlak van afwerking. De afzonderlijk verkrijgbare toetsen zijn voortaan te gebruiken voor zowel standaardbedieningen als My Home domotica-bedieningen. 
BTicino LivingLight ovale afdekdozen "Esdoorn" in de categorie "Essences".


Inbouwdozen: Belgische of Italiaanse?

LivingLight-schakelmateriaal kan zowel in Belgische als Italiaanse inbouwdozen gemonteerd worden. Bij installatie in Belgische inbouwdozen worden er voortaan nog slechts twee universele modulehouders gebruikt, één zonder en één met spanklauwen voor beide hartafstanden (57 en 71 mm). Een optimalisatie van de kunststof modulehouder en scherpe spanklauwen zorgen voor een vlotte installatie en een opmerkelijk betere grip van de spanklauwen in de inbouwdozen.

Wie kiest voor het gebruik van de Italiaanse BTicino inbouwdozen, kiest enerzijds voor nog meer installatiegemak (dozen met schroeven) en anderzijds voor 100% Italiaans design: 3, 4, 7 of 3+3 modules.


Technologie

De nieuwe standaard stopcontacten worden zonder sierplaatje geleverd, in functie van een nog flexibeler keuze door de gebruiker nadien. Tevens is er een monoblokversie voorzien waarbij het stopcontact geleverd wordt met een houder voor spanklauwbevestiging. Beide versies zijn net als de schakelaars/drukknoppen uitgerust met steekklemmen. Dit draagt bij tot tijdwinst en een groter gebruiksgemak.

Naast het traditionele schakelmateriaal biedt LivingLight ook draadloze oplossingen (radio ZigBee) voor zowel nieuwbouw als renovatie. My Home, het domoticaplatform van BTicino, stelt tevens energie-efficiënte oplossingen voor waarbij comfort en energiebesparing hand in hand gaan.
Deel dit artikel:

Onze partners