Buildwise, de nieuwe naam van Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB)

Olivier Vandooren, directeur-generaal Buildwise - Johan Willemen, voorzitter Buildwise
Nieuwe hoofdzetel Buildwise
Nieuwe hoofdzetel Buildwise
Nieuwe hoofdzetel Buildwise

Het Wetenschappelijk en Technisch centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) gaat voortaan als Buildwise door het leven. Het bedrijf verandert van naam na meer dan 50 jaar. Deze nieuwe naam staat voor de transformatie van het centrum. Buildwise wil zijn innovatievermogen versterken door samenwerkingen en een transdisciplinaire aanpak te stimuleren.

Tijdens de voorstelling van de rebranding lichtte Buildwise aan zijn 280 medewerkers zijn ambitie voor 2025 toe: een gids worden die de modernisering van de bouwsector en de toepassing van innovatieve oplossingen voor meer duurzaamheid, kwaliteit en efficiëntie stimuleert en ondersteunt. Om dit te realiseren voert het Centrum een drievoudige transformatie uit. Buildwise wil de volledige waardeketen van kennisontwikkeling tot het gebruik op het terrein behandelen. Dit doen ze door te evolueren van een onderzoekscentrum naar een innovatiecentrum.

“Tegen 2025 wil Buildwise met zijn forum de interactie en verbinding tussen de verschillende spelers in de sector versterken. Onze 280 medewerkers vertalen hun kennis en expertise naar concrete en innovatieve oplossingen op het terrein”, zegt voorzitter Johan Willemen.

 

Nieuwe identiteit en strategie voor de toekomst

Met de nieuwe strategie werkt Buildwise rond de drie hoofdthema’s: het Metier, de Green Deal en Bouw 4.0. Hiermee willen ze aansluiten bij de wensen en noden van alle leden en bouwprofessionals.

Het Centrum wil een partner met hoge toegevoegde waarde blijven, die de ambitie behoudt om ten dienste te staan van een innovatieve sector en om een duurzamere wereld vorm te geven. Dit doen ze aan de hand van een globale, geïntegreerde aanpak en door rekening te houden met de behoeften van alle bouwberoepen.

 

nieuwe duurzame werkplek

Naast de nieuwe identiteit en strategie kondigde Buildwise aan dat ze verhuizen naar een nieuw, duurzaam gerenoveerd pan dat voldoet aan de hoogste energienormen. Het gebouw vormt een proeftuin voor nieuwe technologieën en een inspiratiebron voor bouwprofessionals. De nieuwe werkplek krijgt een ‘Experience Center’ waar de industrie zich kan laten inspireren door nieuwe technologieën.

Bron: WTCB
Deel dit artikel:
Onze partners