Buitenplafond 300L van Hunter Douglas toegepast in nieuwe servicestations

De nieuwe Texaco-servicestations in Heverlee en Saint-Ghislain naar het ontwerp van Abscis Architecten werden door Architectura.be terecht in de kijker gezet, niet het minst wegens de toepassing van het buitenplafond 300L van Hunter Douglas. De buitenplafonds van Hunter Douglas zijn corrosiebestendig en stormvast en beschikbaar in diverse designs.
De nieuwe Texaco-servicestations in Heverlee en Saint-Ghislain naar het ontwerp van Abscis Architecten werden door Architectura.be terecht in de kijker gezet, niet het minst wegens de toepassing van het buitenplafond 300L van Hunter Douglas. Deze buitenplafonds zijn corrosiebestendig en stormvast en beschikbaar in diverse designs.
Buitenplafond 300L van Hunter Douglas

HunterDouglas buitenplafonds type 300L zijn panelen van 300 mm breed, voorzien van een L-voeg. De panelen kunnen eenvoudig op de drager bevestigd worden door één kant van het paneel aan de prongs van de drager te hangen en vervolgens de andere kant met een opwaartse beweging op zijn plaats te duwen. Voor de panelen zijn geen fixeerclips nodig. De panelen kunnen ook op een eenvoudige manier gedemonteerd worden om toegang te verkrijgen tot het plenum. Dankzij het aan het oog onttrokken 300L dragersysteem wordt een plafond met een monolithisch uiterlijk verkregen. Afgeronde kanten van de panelen voor een optimale optische vlakheid. 
  De panelen kunnen standaard geleverd worden in elke lengte tot 6000 mm en hebben een breedte van 300 mm. De aluminium panelen zijn afgewerkt met een gepatenteerde Luxacote® laklaag, die een kleurstabiliteit en een grote weerstand tegen krassen en corrosie garandeert, en zijn recycleerbaar, licht en sterk. Het plafondsysteem is getest op windkracht en windzuiging.De paneeldrager is zwart en vervaardigd uit 0,95 mm dik aluminium en is voorzien van prongs waarin de panelen bevestigd worden. De dragers hebben een standaard lengte van 4950 mm.


Texaco services station Heverlee i.s.m. Hunter Douglas

Langs de E 40 in Heverlee zal een opmerkelijk servicestation van Texaco de deuren openen. De opdrachtgevers en de ontwerpers (ABSCIS – EDV – PROVOOST) hebben alles in het werk gesteld om de impact op de omgeving tot een minimum te beperken. Het servicestation moet een rustplaats worden die naadloos aansluit bij het ecologisch waardevol bosrijke gebied van het Egenhovebos in de Dijlevallei. Het bouwprogramma bestaat uit een hotel en twee servicestations aan weerszijden van de E40 met een shop, restaurant en cafetaria. Voor de buitenplafonds werd een beroep gedaan op de expertise van Hunter Douglas.


De brochure met bijkomende informatie over Hunter Douglas 300L buitenplafonds vindt u hier.
Deel dit artikel:
Contacteer Hunter Douglas Belgium
Onze partners