BULK Architecten en Cenergie realiseren het nieuwe Café Capital in het Antwerpse Stadspark

Stadsontwikkelaar AG Vespa en Inbev Belgium kozen het wedstrijdontwerp dat BULK Architecten indiende voor de realisatie van het nieuwbouwproject Café Capital in het Antwerpse Stadspark. Cenergie stond in voor het advies over duurzaamheid en passieve technieken.In 2010 werd de populaire horecazaak in het Stadspark vernield door brandstichting.
Stadsontwikkelaar AG Vespa en Inbev Belgium kozen het wedstrijdontwerp dat BULK Architecten indiende voor de realisatie van het nieuwbouwproject Café Capital in het Antwerpse Stadspark.Cenergie stond in voor het advies over duurzaamheid en passieve technieken.In 2010 werd de populaire horecazaak in het Stadspark vernield door brandstichting.
Veelzijdig paviljoen

BULK architecten ontwierp voor de nieuwbouw een cirkelvormig gebouw: één heldere vorm die alle functies omsluit en de parkomgeving ten goede komt. In het nieuwe veelzijdige paviljoen huist weldra niet enkel een hippe discotheek, maar ook de groendienst van de stad en een familiale taverne. De nachtclub wordt ondergebracht in een akoestisch geïsoleerde ruimte die grotendeels ondergronds komt te liggen.
Duurzaamheid

In lijn met de groene en beschermde locatie gaat heel wat aandacht naar duurzaamheid en passieve technieken. Voor dit luik deed Bulk Architecten een beroep op de expertise van Cenergie. Er worden onder andere hoogrendementsinstallaties, balansventilatie, een hoogwaardige gebouwschil en isolatie, regenwaterrecuperatie en groendaken voorgesteld om aan het beoogde E-peil 60 te voldoen. Een hoge compactheid van het gebouw moet verliesoppervlakte beperken en de voetafdruk verkleinen.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners