BURO II breit verlengstuk aan Accent Business Park Roeselare

Eind februari werd de eerste steen gelegd voor een nieuw kantoorgebouw van 5.700 m² op de terreinen van Accent Business Park. Net als bij de vorige gebouwen werd het ontwerp toevertrouwd aan BURO II.

Eind februari werd de eerste steen gelegd voor een nieuw kantoorgebouw van 5.700 m² op de terreinen van Accent Business Park. Net als bij de vorige gebouwen werd het ontwerp toevertrouwd aan BURO II.

Het gebouw opent op 1 oktober 2011. De investering bedraagt circa 9 mio euro. Begin 2011 wordt ook nog gestart met de bouw van een hotel met 80 kamers, waarbij ook ruimte voor een restaurant, seminarie- en fitnesszalen, een krantenkiosk, strijkcentrale en kinderopvang. Deze realisatie zal gepaard gaan met een investering van circa 15 mio euro.

Dynamisch toekomstproject

Het Accent Business Park telt momenteel 7 kantoorgebouwen met circa 26.000 m² kantooroppervlakte en 650 parkeerplaatsen. Dagelijks maken nu ongeveer 750 mensen gebruik van de kantoren op het Accent Business Park.

Deze verdere ontwikkeling sluit optimaal aan bij andere grootschalige projecten in de buurt: de bouw van het nieuwe Heilig Hartziekenhuis, de site Abele-Zuid en het intussen reeds gerealiseerde shoppingcenter Frunpark in Izegem. Met de nieuwe plannen voor Accent Business Park wil men de faciliteiten aanbieden die noodzakelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van nieuwe economische bedrijvigheid in deze regio.Duurzaam en energie-efficiënt

Accent Business Park en De Steenoven NV deden voor het nieuwe gebouw een beroep op BURO II uit Roeselare. Hendrik Vermoortel, architect BURO II geeft tekst en uitleg: “Samen met de bouwheren opteerden we voor een combinatie van architectonisch, zelfreinigend gepolijst beton met goede isolerende eigenschappen en een beperktere glasgevel. Ook de energie-efficiënte voor de koelings- en verwarmingstechnieken werd optimaal uitgebouwd. Er zijn voorzieningen voor warmterecuperatie en er komen zonnepanelen. Op de daken van de andere kantoorgebouwen wekken die panelen nu reeds ‘green energy’ op voor 10% van de totaalbehoeften van het bedrijfspark. Het wordt sowieso een energiezuinig gebouw, want we streven naar een E-peil van 70 (in Vlaanderen is 100 de norm). Nieuwe huurders genieten daardoor meteen mee van directe besparingen op verbruik van elektriciteit, water en gas en op milieuheffingen. Alle kantoorunits hebben overigens eigen sanitaire ruimtes en aparte tellers voor elektriciteit, koeling en verwarming. Ook genieten de residenten indirect van een 20% lagere onroerende voorheffing voor een periode van 10 jaar. Er komt een regenwaterput van 60.000 liter om de sanitaire delen te bevoorraden. Daarnaast worden ook warmtepompen ingezet.”Functioneel nieuw gebouw

Het nieuwe gebouw van 5.700 m² huisvest een prestigieuze inkomhal met omliggende kantoorruimte, en daarboven 5 verdiepingen met werkruimte voor zowat 180 mensen. De flexibele opdeling biedt plaats aan 22 autonome kantoorunits (van 139 tot 1.059 m²), maar diverse kantoorunits op één verdieping kunnen ook samengevoegd worden tot een halve, een ¾ of een volledige verdieping. Er komt een verdieping met een gemeenschappelijke vergaderzaal die faciliteiten heeft voor videoconferentie en projectie. Ook een lounge bar met lunchfaciliteiten en ontspanningsruimte staan op het plan. Op de 2e en 4e verdieping zijn twee buitenterrassen met groene oases voorzien. Er komen 2 ondergrondse parkeerniveaus voor 60 wagens, los van de bijkomende 280 extra parkeerplaatsen buiten. Een volledige verdieping is nu al toegekend aan auditor en accountantspecialist BDO.

Business hotel met extra faciliteiten in 2012
 
Dankzij de verdere samenwerking tussen Accent Business Park en De Steenoven NV komt er ook nog een business hotel met 80 kamers, conferentieruimtes, seminarielokalen, vergaderruimtes en een restaurant. De bouw hiervan start begin 2011 en de investeringswaarde bedraagt circa 15 mio euro.
Katleen Spriet, gedelegeerd bestuurder De Steenoven NV, tevens resident/huurder Accent Business Park: “Als projectontwikkelaar/bouwpromotor kochten we op de site circa 4.800 m² grond van Accent Business Park en coördineren we de bouw van het hotel. We bezochten reeds diverse hoteluitbaters en eerstdaags maken we de keuze met welke exploitant er wordt in zee gegaan voor het Accent Business Park. Maar onze taak houdt daarbij niet op. In samenwerking met het management van Accent Business Park gaan we in het hotel ook een krantenkiosk, shop, fitnessruimte, strijkcentrale en zelfs kinderopvang voorzien.”Het Accent Business park bevindt zich vlakbij het nieuwe heilig Hart-Ziekenhuis van Roeselare
Technische fiche

• Bouwheer: Accent Offices nv, een initiatief van Accent Business Park & De Steenoven NV, Roeselare  
• Ontwerp:Buro II, Roeselare
• Aannemer ruwbouw: Alheembouw
• Bouwcoördinatie: Ir. L. Van Valckenborgh
• Veiligheidscoördinatie: Vecobo
• Investering: 9 mio euro
• 1e steenlegging: 25.02.10
• Ingebruikneming: 01.10.11
• E-peil: 70 (streefcijfer)
• Oppervlakte: 5.708 m² - 5 verdiepingen

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners