C-Mine cultuurcentrum van 51N4E opent met lezingenreeks Genk in Stelling

Naar aanleiding van de opening van het nieuwe C-Mine Cultuurcentrum van 51n4e organiseert Architectuurwijzer samen met de stad Genk in september 3 architectuurlezingen. Deze lezingenreeks moet aan de hand van concrete projecten het architectuurbeleid van de stad Genk in beeld brengen. Zo waren op de voormalige mijnsite van Winterslag in Genk ook Bogdan & Van Broeck (Media & Design Academie), a2o (ondergrondse parking) en Vincent Cops (Euroscoop) al actief.
Naar aanleiding van de opening van het nieuwe C-Mine Cultuurcentrum van 51n4e organiseert Architectuurwijzer samen met de stad Genk in september 3 architectuurlezingen. Deze lezingenreeks moet aan de hand van concrete projecten het architectuurbeleid van de stad Genk in beeld brengen. Zo waren op de voormalige mijnsite van Winterslag in Genk ook Bogdan & Van Broeck (Media & Design Academie), a2o (ondergrondse parking) en Vincent Cops (Euroscoop) al actief.

Deze lezingen gaan door in de grote zaal van het nieuwe C-mine cultuurcentrum en starten telkens om 20u. De lezingen zijn gratis, inschrijven kan via UitinGenk per mail naar uitingenk@genk.be of op het nummer 089/65.44.80.
 


ONTWERP ENERGIEGEBOUWEN EN C-MINE CULTUURCENTRUM
WOENSDAG 15.09.2010 // 20U // C-MINE CULTUURCENTRUM GENK

Architect Peter Swinnen van 51N4E zal tijdens deze eerste lezing toelichting geven over het inrichtingsconcept van de Energiegebouwen en het C-mine Cultuurcentrum. Na de lezing volgt er een rondleiding door de gebouwen.


RE-PUBLIC: 3 STRATEGIËN VOOR EEN NIEUWE PUBLIEKE RUIMTE
WOENSDAG 22.09.2010 // 20U // C-MINE CULTUURCENTRUM GENK

Tijdens deze avond belichten 3 studiebureaus hun visie op de inrichting van publieke ruimtes:

HOSPER (NL): aanleg/herinrichting van het centrale plein van C-Mine
HUB architecten: masterplan wetenschapspark Waterschei
BUUR: masterplan Nieuw Sledderlo


SPEEDDATELEZING 10X GENK
WOENSDAG 29.09.2010 // 20U // C-MINE CULTUURCENTRUM GENK

Aan de hand van 20 beelden zullen 10 architecten een project, een visie of een site toelichten:

Drieskens & Dubois Architecten
Helsen & Vancom Architekten
Bart Moors
Deel dit artikel:
Onze partners