CALEFFI ACADEMY organiseert gratis opleidingen voor HVAC-sector

Caleffi lanceert met CALEFFI ACADEMY een nieuw opleidingsprogramma dat de kennis van professionals uit de HVAC-sector moet bijspijkeren en actualiseren. Op verschillende locaties in zowel Belgiƫ als Nederland zal Caleffi opleidingen organiseren waarin specifieke onderwerpen op een zowel theoretische als praktische manier aan bod komen binnen een kader van veranderende regel- en wetgevingen en markttendensen.
Caleffi lanceert met CALEFFI ACADEMY een nieuw opleidingsprogramma dat de kennis van professionals uit de HVAC-sector moet bijspijkeren en actualiseren. Op verschillende locaties in zowel België als Nederland zal Caleffi opleidingen organiseren waarin specifieke onderwerpen op een zowel theoretische als praktische manier aan bod komen binnen een kader van veranderende regel- en wetgevingen en markttendensen.

Onder het motto "Je bent nooit te oud om te leren!" lanceert Caleffi het gratis opleidingstraject CALEFFI ACADEMYCaleffi draagt opleidingen hoog in het vaandel omdat de HVAC-sector onderhevig is aan heel wat veranderingen. Zo is er de Europese 20/20/20-klimaatdoelstelling waarbij tegen 2020 broeikasgassen met 20% moeten dalen, het aandeel van duurzame energiebronnen 20% moet zijn in het eindgebruik van energie, met daarenboven nog een besparing van 20% op de energievraag. Daarnaast toont een onderzoek van BUILD UP Skills aan dat bestaande opleidingen te theoretisch zijn en niet snel genoeg mee-evolueren met nieuwe technologische ontwikkelingen. Daar waar opleidingen vroeger thematisch te werk gingen, is er nu meer vraag naar volledige en samenhangende cursussen die inspelen op de huidige gebeurtenissen. Daarom roept Caleffi de CALEFFI ACADEMY in het leven. Door middel van actuele en specifieke opleidingen wil het bedrijf de stap richting zowel installateurs als groothandels zetten en hen op eenvoudige wijze complexe materie uit de doeken doen.


Opleiding zowel op locatie als online

Het opleidingsprogramma bestaat uit 3 opleidingsdagen verspreid over 3 periodes (mei, augustus, oktober) – die u terugvindt op de website van Caleffi – in zowel België (Grobbendonk, Drongen, Charleroi) als Nederland (Zwolle, Utrecht, Eindhoven). Een opleiding bestaat steeds uit een interactieve, theoretische uiteenzetting gevolgd door een praktische workshop. De opleidingen worden gedoceerd door product managers van Caleffi. Daarnaast zal er telkens een gastspreker aanwezig zijn, die als HVAC-expert met kennis van zaken de materie vanuit een andere invalshoek zal toelichten. De eerste opleiding zal in Nederland ingaan op de controle van keerkleppen en terugstroombeveiliging in een leidingwaterinstallatie, die sinds 2012 wettelijk verplicht is in Nederland. In België zullen zoneventielen in een verwarmingsinstallatie aan bod komen. De tweede opleiding bespreekt in zowel Nederland als België elektronisch gestuurde satellietunits en energiemeting. De derde opleiding zal het belang van het balanceren en inregelen van verwarmingsinstallaties aantonen. Wie geen tijd heeft om de opleidingsdagen bij te wonen, kan het programma online volgen via interactieve liveseminaries die plaatsvinden na de werkuren. In sessies van 45 minuten overlopen lesgevers de essentie van de opleidingsdagen. Daarnaast kunnen de deelnemers van zowel de liveseminaries als de opleidingen gebruik maken van een syllabus, technische brochures en instructievideo's.

    
In de tweede opleiding ligt de focus op verschillende types elektronisch gestuurde satellietunits en energiemetersCaleffi Focus Groups

Als deelnemer ontvang je een certificaat en kwaliteitslabel dat aantoont dat je de opleiding met succes voltooid hebt. Het label staat garant voor de nodige kennis, kwalitatief advies en technische ondersteuning van de CALEFFI ACADEMY-installateur of de groothandelaar. Daarnaast roept de ACADEMY ook nog Focus Groups voor installateurs in het leven waarin meer plaats is voor langdurig diepgaand en kwalitatief overleg. De beste CALEFFI ACADEMY-installateurs zullen ook meedingen naar de titel van CALEFFI ACADEMY Installateur van het Jaar in beide landen. Collega's en tevreden klanten kunnen hun favoriete installateur verkiesbaar stellen door middel van een nominatie. De uiteindelijke winnaars zal gekozen worden door een vakjury in december 2013.


Youtubefilmpje over de CALEFFI ACADEMY

Deel dit artikel:

Onze partners