Caleffi haalt vuil uit verwarmingsinstallaties

Moderne installaties zijn steeds vaker uitgerust met HE-pompen, smalle leidingen of warmtewisselaars. Deze onderdelen zijn geavanceerd maar tegelijkertijd ook delicaat en kwetsbaar. Om deze componenten te beschermen tegen insijpelend vuil brengt Caleffi de Dirtmag Plus op de markt: een combinatie van een vuilfilter en een vuilafscheider.

De ingebouwde afscheider filtert 65 tot 70% van de vervuilende deeltjes alvorens het CV-water door de vuilfilter stroomt. Deze kan deeltjes tot 0,3 mm groot verwijderen. Ondertussen zorgen twee magneten in de vuilafscheider voor de verwijdering van magnetiet en kleine ijzeren deeltjes. De patroonfilters zijn vervangbaar en gaan lang mee, dankzij de dubbele filtering van het apparaat.


Eenvoudig onderhoud

Ondanks het feit dat er twee filters zijn is het onderhoud geen zware taak. Door de doorstroming in de vuilafscheider te optimaliseren waarborgt Caleffi een laag drukverlies in de installatie. De Dirtmag Plus is geschikt voor elk type gesloten installatie.

Dankzij de verstelbare aansluiting is het apparaat eenvoudig monteerbaar, horizontaal én verticaal. Onderhoudsbeurten zijn vlug uit te voeren doordat de vuilfilter aan beide zijden geopend kan worden. De magneetband die het apparaat vastklemt, is makkelijk afneembaar. De kranen die het water doen stromen en het vuil afvoeren, hebben een grote diameter.

Deel dit artikel:
Onze partners