Camper Pop-up Store van Kéré Architecture

Als aanvulling op de Making Africa tentoonstelling in het Vitra Design Museum, in Weil am Rhein, toont het ontwerp voor een Camper Pop-up store van Kéré Architecture een nieuwe winkelvorm. Door het combineren van de beste eigenschappen van in-store en online winkelen, wil het project een volledig functionerende winkel maken met virtuele, zintuiglijke, en gemeenschappelijke gebruikersomgevingen.

 

De winkel van morgen

De winkelruimte is gelegen in een iconische Buckminster Fuller geodetische koepel op de Vitra Campus. De winkelruimte is opgevat als een interactief wandsysteem gemaakt van lichtgewicht composiet houten panelen. De architectuur ondersteunt alle functies van de winkel, waaronder productdisplay en showroom, stockopslag, onthaal, montage ruimte en een klantenlounge.

De afstand en de structuur van de muurelementen zorgen voor een visuele en akoestische doorlaatbaarheid. Dit bevordert een gevoel van ontdekking, exploratie en toevallige ontmoetingen tussen de bezoekers. Het ontwerp integreert ook naadloos individuele digitale toestellen zoals persoonlijke mobiele apparaten, iPads, interactieve bewegwijzering, terminals met productinformatie en 3D-voetscannen.
 

Camper

Een andere belangrijke doelstelling van de architectuur is het respecteren en vieren van de identiteit van Camper. Het familiebedrijf van de schoenenfabrikant bestaat 140 jaar. De handgemaakte esthetiek van Camper wordt benadrukt door het gebruik van heel eigen materialen en processen, zoals gevlochten koord en gelamineerd hout.

Het verhaal van de onderneming wordt geïntegreerd door middel van een scala aan texturen, kleuren, afwerkingen, prenten en afbeeldingen. Bezoekers worden uitgenodigd om te winkelen en te ontdekken met verschillende zintuigen. Extra elementen, zoals een in-house fabricage workshop produceren een leuke en spannende sfeer en een zeer geavanceerde ervaring voor de consument.
 

Over de architect

Diébédo Francis Kéré is een Duits-opgeleide architect van het kleine West-Afrikaanse stadje Gando in Burkina Faso. Als eerste zoon van het hoofd van zijn dorp, was hij het enige kind dat naar school mocht. Nadat hij uitblonk in zijn studie, werd Kéré bekroond met een beurs om te gaan studeren in Duitsland. Hij deed dit aan de Technische Universiteit in Berlijn, waar hij zijn diploma in de Architectuur en Engineering behaalde.

Van maart tot september 2015 loopt er een grote tentoonstelling in het Vitra Design Museum. Deze werpt een nieuw licht op hedendaags Afrikaans design. De expositie toont o.a. de architectuur van Francis Kéré.

 

Bron: Archdaily

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage