Caparol scoort met buitengevel Pantershal

Basketbal- en kunstliefhebbers uit regio Dendermonde kunnen sinds begin augustus 2022 een nieuw kunstwerk bewonderen op de gevel van de Pantershal van basketbalclub "De Panters” uit Baasrode. Deze 15 meter hoge en 8 meter brede muurschildering kwam tot stand als samenwerking tussen kunstenaar Moodpie, Schilderwerken De Rijcke, en Avor-Colordecor samen met Caparol.

De muurschildering ontstond als sponsorproject van Naninja De Rijcke, van Schilderwerken De Rijcke, wiens familie al jarenlang verbonden is aan de plaatselijke basketbalploeg. Zij besloot dat het tijd werd om de kale buitengevel van de sporthal een nieuw uitzicht te geven. Daarvoor contacteerde ze lokale kunstenaar Jeroen Buytaert, beter bekend als Moodpie, die het ontwerp van de panterkop voor op de buitengevel uittekende. Ook andere bedrijven uit de omgeving steunden het project. Zo betaalde verpakkingsbedrijf Smart Packaging Solutions voor het ontwerp van de muurtekening en leverde het plaatselijke filiaal van Avor-Colordecor de nodige verf, samen met Caparol.

250 liter verf

Voor het volledige project gebruikten Moodpie en De Rijcke maar liefst 250 liter verf. De ondergrond was sterk beschadigd, dus heeft Schilderwerken De Rijcke de wanden hersteld, alle elastische voegen opnieuw gekit en de onderste boorden volledig uitgeplamuurd. Vervolgens brachten ze een laag CapaGrund Universal Primer aan. Dit hoog waterdampdoorlatend voorstrijkmiddel vormde de ideale hechtlaag voor het aanbrengen van de uiteindelijke muurschildering op de Ytong wanden.

De pvc ramen werden gereinigd en voorzien van een laag Capalac Allgrund, en vervolgens afgewerkt met twee lagen Capacryl Aqua VENTI, een microporeuze watergedragen lak met een grote duurzaamheid.

Tenslotte kregen alle metalen onderdelen op de gevel een laag Capalac Allgrund en twee roestwerende afwerkingslagen Capalac TriMaXX FerroCoat.

Caparol muresko

Voor de muurschildering zelf koos Caparol voor twee lagen Muresko. Deze makkelijk aan te brengen buitenmuurverf biedt een optimale bescherming tegen vocht en garandeert een hoge weerbestendigheid. De ideale keuze voor de muurschildering die bestand moet zijn tegen de weersomstandigheden en de tand des tijds moet kunnen doorstaan.

In totaal was Moodpie 6 volle dagen in de weer om het kunstwerk klaar te krijgen. 

Bron: Caparol
Deel dit artikel:

Contacteer Caparol - DAW BELGIUM

Onze partners