Carpentier realiseert nieuwe profielen in bamboe

Thermisch bamboe is formeel geen hout. Maar het bezit wel uitstekende hardhoutachtige eigenschappen en vormt een uitermate duurzaam alternatief voor het schaarser wordend tropisch hardhout. Bamboe is immers de snelst groeiende plant op onze planeet en dus een overvloedig beschikbaar bouwmateriaal. Houtexpert Carpentier brengt daarom twee nieuwe profielen in thermo bamboe uit, zowel qua gevel als qua brand.

van bamboe naar houten plank

Na oogst worden de bamboe-stammen in strips gezaagd en ontdaan van de schil. Vervolgens worden ze geperst en ondergaan ze een warmtebehandeling zonder chemische stoffen. Na de gepatenteerde thermische behandeling op 200 °C is bamboe extreem hard en zeer stabiel. Ook schimmel krijgt geen enkele kans om zich vast te zetten. Deze onuitputtelijke natuurlijke grondstof kent dan ook talloze toepassingen als bouwmateriaal. 

Alle bamboe van Carpentier heeft een negatieve CO2-voetafdruk over de volledige levenscyclus en zijn daarom een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout.

Lange levensduur

De extreme stabiliteit van het materiaal zorgt ervoor dat een terras of gevel uit bamboe een lange levensduur heeft, met een natuurlijke uitstraling zoals hardhout. De garantietermijn van 25 jaar geeft het vertrouwen dat de HOTwood bamboe terrasplanken en thermisch bamboe gevelbekleding gegarandeerd lang meegaan. Let wel: de kopse kanten die niet bedekt zijn met een boordplank, dienen altijd beschermd te worden met een wasolie om kopbarsten en -scheurtjes te voorkomen. 

Troeven van hotwood bamboe

  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Natuurlijke uitstraling
  • Onuitputtelijke grondstof
  • Hoge stabiliteit
  • Extreme hardheid
  • Schimmelvrij
  • CO2-neutraal
  • Brandveilig
  • 100% ecologisch
  • Toepasbaar met onzichtbaar bevestigingssysteem

TWEE NIEUWE PROFIELEN

Carpentier vult hun assortiment aan met twee nieuwe profielen. Enerzijds de Hotwood Bamboe halfhouts rabat, anderzijds de planchet versie in dezelfde afwerking met bamboehout. Beide voldoen ze aan brandklasse B zonder brandvertragende behandeling. De halfhouts rabat is voorzien van groeven en komt met een quickclip-systeem. Dat systeem bestaat uit een aluminium onderconstructie (12 x 55 mm) met voorgemonteerde clips. Die zijn om de 60 cm te plaatsen. 

De plancet met profiel 18 op 137 (dekbreedte 124,5) en 1850 mm dikte heeft een kopse tand & groef. Eveneens is deze eenvoudig te plaatsen met bevestigingsclips voor planchetten. De volledige nieuwe collectie voldoet aan brandklasse B zonder brandvertragende behandeling. 

Deel dit artikel:
Contacteer Carpentier Hardwood Solutions
Onze partners