Centraal Magazijn op mijnsite Heusden-Zolder wordt modern woon- en winkelcomplex

Het Centraal Magazijn, dat vroeger fungeerde als een grote gezamenlijke opslagplaats, is een van de niet-beschermde gebouwen op de voormalige mijnsite in Heusden-Zolder. Na de eerdere restauratie van de voormalige elektriciteitscentrale, de hoofdkantoren en de badzaal zal nu ook het Centraal Magazijn heringericht worden, al zal het zijn primaire structuur wel volledig behouden. Het complex biedt plaats aan winkels, kantoren en veertig luxueuze lofts.

Het Centraal Magazijn, dat vroeger fungeerde als een grote gezamenlijke opslagplaats, is een van de niet-beschermde gebouwen op de voormalige mijnsite in Heusden-Zolder. Na de eerdere restauratie van de voormalige elektriciteitscentrale, de hoofdkantoren en de badzaal zal nu ook het Centraal Magazijn heringericht worden, al zal het zijn primaire structuur wel volledig behouden. Het complex biedt plaats aan winkels, kantoren en veertig luxueuze lofts.





 In wezen zal het Centraal Magazijn niet zo heel erg veel wijzigingen ondergaan. Staal, beton en baksteen blijven de basismaterialen. De nieuwe woon-, werk- en winkelruimtes worden gegroepeerd rond een centraal binnenplein, dat via een ruime inkomhal toegankelijk is vanaf de huidige gemeentelijke parking. Op het gelijkvloers komen er grote winkels (met een minimale oppervlakte van 1000 m²) . Het centrale plein bevindt zich op de eerste verdieping en wordt omgeven met publiek toegankelijke functies: kantoren, vergaderfaciliteiten, fitnessruimtes, enz. De drie bovenste verdiepingen zijn voorbestemd voor de lofts. Deze kunnen volledig naar wens ingericht worden en hebben hoge plafonds, wat verwijst naar het groot ruimtegevoel in het originele magazijn. 




Reportage van TV Limburg over de herinrichting van het Centraal Magazijn.

 

Deel dit artikel:

Onze partners