Centrum Duurzaam Bouwen organiseert tweede editie Bouwdetails in de Praktijk

Op 1 oktober 2015 organiseert Centrum Duurzaam Bouwen de tweede editie van Bouwdetails in de Praktijk, in samenwerking met WTCB, FABA, VDAB, Confederatie Bouw, Bureau Bouwtechniek en Odisee. In de gebouwen van de VDAB in Hamme wisselen praktijkdemonstraties en lezingen rond het ontwerp en de uitvoering van bouwdetails elkaar af.

Bouwdetails maken de woning

Tegenwoordig bestaat de uitdaging bij het bouwen van een woning uit het combineren van verschillende geoptimaliseerde bouwelementen zonder kwaliteitsverlies op het vlak van water- en luchtdichtheid, geluids- en thermische isolatie, brandveiligheid en inbraakwering. Het is dus belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan het ontwerp en de uitvoering van bouwdetails. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie is een nauwe samenwerking tussen de verschillende bouwberoepen daarom ook cruciaal. In deze lijn organiseert Centrum Duurzaam Bouwen de tweede editie van 'Bouwdetails in de Praktijk', waar praktijkdemonstraties en lezingen elkaar afwisselen.

 

Bouwdetails in de Praktijk

De lezingen die tijdens deze praktijknamiddag worden gegeven, behandelen onderwerpen zoals de akoestische optimalisatie van appartementen en rijwoningen, luchtdichtheid, bouwknopen in 3D, detailleringen van branddoorvoeren, en waterdichtheid van de gebouwschil. Tijdens de praktijkdemonstraties demonstreren materiaalfabrikanten dan weer hoe hun producten werken en hoe ze het best op de werf gebruikt worden. Hierbij gaat het om toepassingen van AXO Industries, BelgaClimaCaparol, Helia, Hevadex, Isoproc Solutions, Knauf, Promat, Renson, Sika, Soudal en Xella. De dag wordt afgesloten met gratis frietjes.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven op voorhand is verplicht. Alle praktische informatie en meer uitleg over de lezingen en demonstraties is te vinden op de website van Centrum Duurzaam Bouwen.

Deel dit artikel:

Onze partners