Ceramiche Refin, keramische tegels naar laatste trends op Architect@Work

Ceramiche Refin is aanwezig op de internationale markt met de productie en verkoop van een groeiend assortiment keramische tegels en hoge kwaliteit gres porcellanato van een modern design. Ceramiche Refin stelt op Architect@Work drie nieuwe producten voor: de series Kaos, Graffiti en Bluetech.

Ceramiche Refin is aanwezig op de internationale markt met de productie en verkoop van een groeiend assortiment keramische tegels en hoge kwaliteit gres porcellanato van een modern design. Ceramiche Refin stelt op Architect@Work drie nieuwe producten voor: de series Kaos, Graffiti en Bluetech.

Serie Kaos: de moleculaire structuur van de keramiek

Ceramiche Refin is van de partij bij Architect@work 2011 met de serie Kaos. Het project laat de moleculaire structuur van de keramiek zien en geeft er een nieuwe interpretatie aan door met een driedimensionaal uiterlijk in reliëf de samenstelling in macro te tonen. De ontstane textuur wordt vervolgens bedekt met sporen die afkomstig zijn van de meest verfijnde printtechnieken. Deze sporen vormen verschillende lagen waarmee kleureffecten en verschillende patronen gecreëerd worden, op basis van beelden die met het bestuderen van het materiaal in kwestie gekozen worden. Uit dit implementatieproces komt een dynamisch oppervlak voort, dat varieert afhankelijk van het gezichtspunt en de omgeving, waar het meetkundige schema plaatsmaakt voor een meer onregelmatig en natuurlijk effect.De Kaos-tegelcollectie voor vloeren en bekleding is zeer uitgebreid met een ruim aanbod aan formaten, zowel vierkanten als rechthoeken, en met vier hoofdkleuren: wit en zwart en twee andere tinten die neigen naar een koude (grijs) of warme (beige) nuancering, die op hun beurt verder afzakken in vier verschillende gradaties. Verder wordt er aan deze neutrale kleurnuances een afwijkende grafische stijl toegevoegd die van de kleur afhangt. Decoraties, zowel wat betreft de kleur (geel, rood, blauw, wit-zwart) als de structuur (wave), maken het gamma compleet.
 
Serie Graffiti blaast betonlook op keramische tegels nieuw leven in

Aan de stand van Ceramiche Refin is tevens de serie Graffiti bekijken. Deze serie is geïnspireerd door beton in stadsomgevingen en industriezones en geeft een nieuwe interpretatie aan cement op gres porcellanato, een veelzijdig materiaal dat buitengewoon geschikt is voor technische en esthetische prestaties. Monochromatische keramiek laat minimalisme hand in hand gaan met een grote visuele impact: het keramiek neemt de tinten van ruw materiaal op, varieert van grijs tot iets warmere, lichtere of donkere kleurnuances, en is bekrast met plezierige onregelmatige tekens. De oppervlakken zijn veelzijdig en lenen zich voor allerlei soorten ontwerpen.Elegantie van Belgische bluestone hardsteen in serie Bluetech

Ten slotte zal ook de serie Bluetech op Architect@Work te zien zijn, een vernieuwde en vernieuwende interpretatie van de originele Belgische bluestone hardsteen.Ceramiche Refin staat voor 100% Made in Italy en is Ecolabel-gecertificeerd. Ceramiche Refin maakt deel uit van de Groep Concorde, Dankzij de milieuvriendelijke productie is Refin ook het Leed-certificaat ten deel gevallen voor een aantal series.


Deel dit artikel:
Onze partners