Colemont lanceert revolutionaire Beca-schoorsteenkous

Colemont, specialist in schoorsteentechnieken, lanceert met de Beca-schoorsteenkous een revolutionair product op de Beneluxmarkt. De Beca-schoorsteenkous is een opblaasbare kous die door lucht en warmte de vorm van de schoorsteen aanneemt. Door de snelle plaatsing waarbij geen toxische stoffen vrijkomen, het beperkte breekwerk en de brandveiligheid is het product ideaal voor renovaties.

Colemont, specialist in schoorsteentechnieken, lanceert met de Beca-schoorsteenkous een revolutionair product op de Beneluxmarkt. De Beca-schoorsteenkous is een opblaasbare kous die door lucht en warmte de vorm van de schoorsteen aanneemt. Door de snelle plaatsing waarbij geen toxische stoffen vrijkomen, het beperkte breekwerk en de brandveiligheid is het product ideaal voor renovaties.
Het Hasseltse familiebedrijf Colemont is gespecialiseerd in schoorsteentechnieken en beheerst  verscheiden toepassingen: van rookkanaal voor de particuliere woning tot complexe schoorsteensystemen voor grote projecten. Colemont werkt zowel met eigen vaklui als met andere ervaren professionals.

Voor alle schoorstenen

Met de Beca-schoorsteenkous, een product dat zijn degelijkheid al bewezen heeft in andere Europese landen, lanceert Colemont nu een revolutionair product voor schoorsteenrenovaties op de Beneluxmarkt. De Beca-schoorsteenkous neemt soepel de vorm aan van elke schoorsteen: ronde, hoekige, rechthoekige, …

Oplossing in diverse situaties

Dankzij deze soepelheid is de Beca-schoorsteenkous een oplossing in tal van situaties. Wanneer het bestaande rookkanaal te klein is voor vaste of flexibele buizen bijvoorbeeld, of wanneer klassieke buizen de capaciteit te veel zouden beperken.
Voortaan kunnen schoorstenen makkelijk worden gerenoveerd, om welke reden dan ook: na een schouwbrand, bij rook- of geurhinder in de leefvertrekken, of omwille van slijtage waardoor de schouwvoegen niet meer lucht- of waterdicht zijn.

Eenvoudig in gebruik

De Beca-schoorsteenkous is een opblaasbare kous die - door lucht en warmte - de vorm van de schoorsteen aanneemt. Na video-inspectie van het rookkanaal, wordt de Beca-schoorsteenkous ingebracht. Daarna wordt een beperkte hoeveelheid lucht ingeblazen. Zo past de schoorsteenkous zich in het kanaal. Vervolgens wordt er stoom ingeblazen. Door de hitte polymiseert de schoorsteenkous. Om verder af te werken, volstaat het de verharde schoorsteenkous onderaan en bovenaan af te snijden.Positieve reacties

“Zowel professionals als particulieren reageren enthousiast”, schetst sales manager Paul Louis. “We komen immers met een nieuw product dat een oplossing biedt voor problemen waar er vroeger geen toepassingsmogelijkheden voor waren, tenzij je koos voor afbreken en opnieuw opbouwen. Het systeem is snel geplaatst, er komt haast geen breekwerk bij kijken en het is brandveilig. Mensen hoeven dus niet langer op te zien tegen het werk.”


Voordelen

Aan het werken met een Beca-schoorsteenkous zijn een aantal voordelen verbonden:

 

 1. Snelle plaatsing
  Een Beca-schoorsteenkous plaatsen vergt maar 1/3 van de tijd die een klassieke renovatie in beslag neemt.
 2. Beperkte breekwerken
  De Beca-schoorsteenkous wordt eenvoudig in de bestaande schoorsteen geschoven. Zo zijn breekwerken op de verschillende verdiepingen niet nodig.
 3. Geen stellingen nodig
  Er moeten geen stellingen tegen de buitenmuur worden geplaatst.
 4. Brandveilig
  De Beca-schoorsteenkous wordt gemaakt uit een onontvlambaar materiaal. Op die manier vormt ze een barrière tegen de verspreiding van vuur.
 5. Goed voor mens en milieu
  Het thermohardend hars waarmee de kous werd geïmpregneerd bevat geen toxische componenten. Er komen dus geen giftige stoffen vrij bij verhitting.


Twee systemen

Met twee verschillende systemen in het gamma – het HT 1000°-systeem en het FitFire Plus-systeem – biedt Colemont een oplossing voor elk type van schouw en gebruik.
Het HT 1000°-systeem is een thermohardende schoorsteenkous voor de renovatie van rookgaskanalen die bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen (tot 1000°C). Dat type is dan ook geschikt voor toepassingen waar er rechtstreeks contact is met vlammen zoals open haarden, houtkachels, industriële ovens, pelletkachels enzovoort.
Het FitFire Plus-systeem is een flexibele kous van glasvezel, die vooraf werd geïmpregneerd met een op water gebaseerd thermohardend hars. De kous is bestand tegen temperaturen tot 300°C en wordt gebruikt voor gashaarden en verwarmingsketels.

 


Deel dit artikel:
Onze partners