Comelit stelt nieuwe producten voor op Batibouw

Deurcommunicatie en CCTV fabrikant Comelit introduceert vier nieuwe producten op Batibouw 2014. Een alarmsysteem, een deurstation, IP technologie en een totaaloplossing worden voorgesteld.

Comelit Vedo is een nieuw alarmsysteem. Het systeem van de Italiaanse fabrikant is op afstand te bedienen. Vedo waarschuwt u, naast de traditionele alarmfuncties, door een SMS of MMS te sturen naar uw GSM of via de bijgeleverde applicatie op smartphone of tablet. Met behulp van optioneel geïnstalleerde camera's kunnen beelden mee verzonden worden.

Flexibel

Het alarmsysteem maakt gebruik van SafeTouch, een keypad met touchscreen. Alle knoppen op dit systeem zijn volledig personaliseerbaar. Het is mogelijk om het alarmsysteem bijkomend te koppelen aan de Planux Manager en/of MiniTouch toestellen. Hierdoor kunnen deurintercom, huisautomatisering en alarm naadloos geïntegreerd worden.

Het Vedo systeem is ontwikkeld volgens de Europese norm EN50131. Elke centrale is geschikt om met zowel bedrade als met draadloze detectoren en sirenes te werken. Verschillende uitbreidingsmodules maken het mogelijk om een alarmsysteem op maat te bouwen.

Internet

Dat het internet een steeds grotere rol speelt in ons leven is volop duidelijk door deze producten. Het alarmsysteem heeft immers een web interface, waardoor gebruikers de status van het systeem op ieder moment kunnen raadplegen. Ook specifieke zones of zelfs het hele systeem op afstand uitschakelen is mogelijk.

Een ander voorbeeld is dat van het ViP-systeem. Comelit integreerde IP technologie in zijn deurstations. Hierdoor kan men het systeem op afstand beheren. Functies zoals oproepen op de smartphone ontvangen of makkelijk namen in het systeem aanpassen geven deurposten een extra voordeel.

Integratie

De nieuwe producten van Comelit zijn makkelijk te integreren in bestaande systemen. Het ViP-systeem kan aangesloten worden op een bestaand IP-systeem, zoals een Triple Play of een kantooromgeving. Ook is er slechts één IP-bekabelingssysteem nodig voor diensten als internet, telefonie, televisie en de deurintercom.

Ook de 316 Touch, een nieuw deurstation van Comelit, integreert nieuwe technologie met bestaande. De 316 Touch voegt touch technologie toe aan deurstations. Hierdoor kunnen gebruikers makkelijk het deurstation bedienen.

Totaaloplossing

De 316 Touch heeft een 8"-vandaalbestendig touchscreen. Dankzij een internetverbinding kunnen de panelen op afstand beheerd worden. Het touchscreen heeft een IK9 gelaagd display. De deurpost kreeg in 2013 de Red Dot Design Award.

Comelit One brengt alle bedieningsknoppen op één scherm. De technologie is gebaseerd op die van smartphones. Gebruikers kunnen het scherm bedienen door te swipen. Het toestel is personaliseerbaar, ook qua afwerking. Beschikbare kleuren: wit, zwart, zilvergrijs, parelgrijs, lichtblauw, ivoor, grafiet, bordeaux, lichtbruin, mintgroen en Engels groen.

Door deze systemen te combineren krijgen gebruikers de mogelijkheid om één totaaloplossing in huis te halen.

 

Deel dit artikel:

Onze partners