Community set in stone: het C-TOP Design-platform van Cosentino

Met het C-TOP Design-platform lanceert het Spaanse Cosentino een on- en offline community voor interieurarchitecten en ontwerpers die zowel een schat aan praktische informatie en tools bevat als een inspiratiebron is voor designprofessionals uit de architectuur- en designwereld. Met verschillende initiatieven en een reeks voordelen – zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid tot aanvragen offerte – wil Cosentino hen zo ondersteunen in elk stadium van het creatieve proces.

Het C-TOP Design Digital-platform kadert in een grotere ambitie van Cosentino om een krachtige digitale omgeving uit te bouwen waar architecten en ontwerpers dagelijks ondersteuning kunnen vinden en elkaars werk kunnen bekijken. Naast bundels specifieke kleuren voor verschillende toepassingen, technische informatie over Silestone, Dekton of Sensa by Cosentino, prijslijsten voor onder ander tegel- en badkamertoepassingen, de mogelijkheid om vormplaten te maken en monsters aan te vragen met een levering binnen 48 uur, vind je er ook het C-Top Magazine met daarin uitgelichte projecten en andere inspirerende toepassingen.

Er is plaats voor professionals om hun realisaties in de kijker te zetten en zich zo online te profileren. Via de sociale media en andere online-kanalen van Cosentino, krijgt de ontwerper zo de kans zich internationaal te exposeren. Naast de digitale voordelen, krijgen geregistreerde professionals ook een tastbare afgeleide toegestuurd onder de vorm van de ‘Creative Box’: een doos met handige kleurstalen en voorbeelden van de nieuwste collectie, en een inspiratieboek met realisaties waarin Cosentino-oppervlakken de hoofdrol spelen.

Cosentino on tour met Cosentino Cities

Cosentino trekt haar community-building verder door naar de analoge wereld door in grote steden wereldwijd – waaronder binnenkort ook Antwerpen – winkels op te trekken waar netwerken opbouwen en onderlinge connecties onderhouden centraal staan. Deze exclusieve ruimtes, uitgerust met de nieuwste augmented reality-technologieën, zullen de Cosentino-klanten in staat stellen elkaar te ontmoeten en in het Atelier Lab te experimenteren voor binnen- en buitentoepassingen met de verschillende Cosentino-materialen. Managers en verkopers van het bedrijf zijn er rechtstreeks te benaderen en aan te spreken voor een snelle opvolging en direct contact. Een on- en offline hotline met technische informatie en support voor eindeloze creatieve mogelijkheden.

Bron: Cosentino
Deel dit artikel:
Onze partners