Cosentino zorgt voor ‘zen’ gevoel in de keuken van interieur- en food-styliste Sofie Noye

De keuken van Sofie Noyen met Dekton®
De keuken van Sofie Noyen met Dekton®
De keuken van Sofie Noyen met Dekton®
De keuken van Sofie Noyen met Dekton®
De keuken van Sofie Noyen met Dekton®
Dekton® Keon, beschikbaar in afwerking Grip+ of Mate, diktes 0,8 / 1,2 / 2,0 cm, afmetingen 321 x 144 cm en 322 x 145 cm.

In een leefwereld die draait rond esthetiek en waar die schoonheid dan vooral door de kleuren en texturen van de natuur wordt bepaald, claimt Dekton® zijn logische plekje op. Zo ook in de keuken en bijkeuken van food- en interieurstyliste Sofie Noyen. Van jongs af aan geboeid door mooie dingen en vormen, slaagde Sofie erin haar passie om te zetten in haar werk. Ze kent dus als geen ander Dektons unieke combinatie van functionaliteit en visuele verfijndheid. Een mariage parfait voor Sofie, zowel op als naast het werk.

Puurheid met eclectische toetsen

Waar anderen dwepen met muzikanten en bands, zijn kunstenaars en (interieur)architecten zoals Axel Vervoordt, Vincent Van Duysen en Benoit Viaene de superstars van Sofie Noyen. De puurheid van hun lijnen, het gebalanceerde van hun werk en de souplesse van hun beeldtaal inspireren haar in haar dagelijks werk en eigen styling opdrachten. “Ik hou van alles wat natuurlijk is, maar verwerk er ook wel graag eclectische toetsen in”, legt Sofie uit. Dit kan een statement kleur zijn – zoals het primaire blauw waar ze op dit moment graag mee werkt – of een erg robuust materiaal.

Die hang naar natuurlijkheid weerspiegelt zich zowel in Sofie haar werk als haar persoonlijke stijl. Sofie haar styling opdrachten kenmerken zich door een erg authentieke toets die ze ook in haar woning toepast. “Mijn leven wordt gestuurd door deadlines, dag in dag uit is die stressfactor en gejaagdheid er, daarom wou ik ook echt een woning die me tot rust zou brengen ’s avonds”, vertelt Sofie. “En die rust vinden mijn man en ik in de natuur rondom ons, dat wilden we dan ook zoveel mogelijk binnenhalen”. De eenvoud en puurheid van haar interieur helpen Sofie fysiek te ontspannen, maar ook de broodnodige stilte in haar hoofd te vinden, hoewel dat met 3 kinderen in huis een blijvende uitdaging is.

Materiaal dat tegen een stootje kan

“De keuken is de plek waar we met het gezin samenkomen om te eten en elkaar aan het einde van een dag terug te ontmoeten, maar het is ook de plek waar ik veel van mijn voorbereidend werk als food styliste doe. Een kwalitatief hoogstaand werkblad is dus essentieel voor mij.” De kras- en hittebestendigheid van Dekton® maakten het tot een vanzelfsprekende no-brainer wanneer het op de materiaalkeuze van de inrichting van de keuken aankwam. Het Keon-werkblad dat Sofie koos is zowel terug te vinden in de keuken als de bijkeuken, een duidelijk signaal dat ze de duurzaamheid van Dekton® weet te smaken.

Dekton® Keon

Beide ruimtes zullen opgelicht worden door Keon uit de Dekton® Tech-collection. Een grijzige uitvoering met bruine accenten die afhankelijk van het interieur waarin het komt erg minimalistisch of net heel warm kan zijn. Sofie combineert haar Keon-werkblad met keukenkasten in een uitnodigende houten uitvoering om de natuurlijkheid van het blad in de verf te zetten en zo de rust te laten overheersen.

Bron: King George Press
Deel dit artikel:
Onze partners