Cradle-to-cradle café in Maastricht over gezondheid en welzijn

Tapijn in Maastricht heeft een ware metamorfose ondergaan: van verlaten kazerne tot een werkelijk prachtig en levendig stadspark. Het is niet alleen een plek geworden voor bewoners om te wandelen en zich te ontspannen, maar ook een aangename omgeving om in te studeren of te werken. Dé perfecte locatie voor een nieuwe editie van het Cradle-to-Cradle café, mede georganiseerd door Mosa. 

In 2010 verlieten de laatste NAVO-militairen de Tapijnkazerne, aan de rand van het oude stadscentrum bij de middeleeuwse stadsmuur. Nu is het onderdeel geworden van de Universiteit Maastricht. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Universiteit Maastricht; net als de gezondheid en het welzijn van studenten en medewerkers. In dit nieuwe onderwijsgebouw zijn verschillende evidence-based maatregelen genomen die te maken hebben met welzijn.

De hieronder genoemde keynote sprekers zullen ingaan op het belang van de gezondheid en het welzijn van de studenten en andere gebruikers van het gebouw. Zij zullen vanuit hun vakgebied dieper ingaan op hoe deze filosofie in de praktijk is gebracht bij de realisatie van de renovatie van Tapijn.

 

Programma

09.30 - 10.00
Ontvangst met koffie

10.00 - 10.10
Welkomstwoord door Michel Weijers (Healthy Building Network)

10.10 - 10.30
Piet Eichholtz (Universiteit Maastricht)

10.30 - 10.50
Jean Frantzen (DGMR - ingenieurs & adviseurs)

10.50 - 11.10
Erik Schotte (LIAG architecten en ingenieurs)

11.10 - 11.30
V&A en rondetafelgesprek

11.30 - 12.00
Exclusieve rondleiding Tapijn

Moderator: Michel Weijers (Netwerk Gezond Bouwen)

 

Locatie

Tapijnkazerne 20
6211 ME MAASTRICHT

Inschrijven? Klik hier.

 

Het Cradle-to-Cradle Café is een initiatief dat in 2010 is ontstaan uit een samenwerking tussen Koninklijke Ahrend, Tarkett, Koninklijke Mosa en QbiQ Wall Systems. Elk van deze bedrijven ontwikkelt en produceert haar producten volgens de Cradle-to-Cradle principes. De Cafés zijn mini-seminaries waarin diverse inspirerende sprekers actuele en uiteenlopende onderwerpen op het gebied van duurzaamheid en de Cradle-to-Cradle filosofie bespreken. Op deze manier wordt u effectief en efficiënt op de hoogte gehouden van actuele duurzaamheidsthema's binnen de bouwsector. De cafés vinden vier keer per jaar plaats, verspreid over verschillende regio's in Nederland.

Deel dit artikel:
Onze partners