Crepain Binst verfraait het Eilandje met project 'Wonen aan het MAS'

In augustus wordt er gestart met de uitvoering van een prestigieus nieuwbouwproject dat in het teken staat van de algemene opwaardering van het Antwerpse Eilandje. Crepain Binst Architecture ontwierp in opdracht van L.I.F.E. een geheel van vier unieke bouwblokken die ingericht zullen worden als appartementsgebouw, handelspand, horecafaciliteit of kantoorruimte.

In augustus wordt er gestart met uitvoering van een prestigieus nieuwbouwproject ('Wonen aan het MAS') dat in het teken staat van de algemene opwaardering van het Antwerpse Eilandje. Crepain Binst Architecture ontwierp in opdracht van L.I.F.E. een geheel van vier unieke bouwblokken die ingericht zullen worden als appartementsgebouw, handelspand, horecafaciliteit of kantoorruimte.

De nieuwbouw (met gemengde bestemming) zal er komen aan de Sint-Aldegondiskaai. Crepain Binst Architecture wil de omgeving een nieuwe impuls geven via een modern ontwerp dat rekening houdt met de waardevolle architecturale elementen en het beeldkwaliteitsplan van het Eilandje. Het bouwblok wordt een samenspel tussen de vier aparte geledingen (die elk een eigen uitstraling hebben) en het grotere geheel (dat een samensmelting is van die vier geledingen). Op die manier verwijst het ook meteen naar de typische ruimtelijke indeling van het Eilandje: een combinatie van brede pakhuizen met kleinschaligere panden uit de 19e eeuw. Het project Wonen aan het MAS wil die specifieke symbiose tussen de grote maat van het gehele complex en de menselijke schaal van de aparte geledingen vertalen naar een unieke en tegelijk perfect in de context ingebedde nieuwbouw.


    

 

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners