CultPlus: een compacte, luchtdichte kachel voor een laag-energiehuis

De CultPlus is een compacte, luchtdichte kachel met een beperkt vermogen (tussen 3 en 6kW) en daardoor geschikt voor een laag-energiehuis of een ruimte tot 160 m².
De CultPlus is een compacte, luchtdichte kachel met een beperkt vermogen (tussen 3 en 6kW) en daardoor geschikt voor een laag-energiehuis of  een ruimte tot 160 m².De CultPlus


Het verbranden van hout gebeurt in 4 fases: droging, pyrolyse, volledige verbranding en de gloeifase. Elk van deze 4 fases heeft toevoer nodig van zowel primaire als secundaire lucht. Om een optimaal rendement te behalen, moet bij traditionele houtkachels de gebruiker deze luchttoevoer continu regelen. De Cult Plus daarentegen is voorzien van het Rikatronic-regelsysteem. Hierdoor worden de primaire en secundaire verbrandingslucht automatisch en op een gecontroleerde manier geregeld, waardoor je langer van het vuur kan genieten met minder hout.

Een ingewerkte led in de kachel geeft de toestand van de verbranding weer. Groen staat voor een optimale regeling; als er hout moet bijgevuld worden gaat de led rood knipperen.       

De Cult Plus is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Er is keuze tussen een eenvoudige metalen zijwand, verscheidene keramische panelen of speksteen.
Deel dit artikel:
Onze partners