Daikin lanceert stand alone warmtepompboiler

Op de jaarlijkse Heating Days pakte Daikin uit met een primeur: de eerste alleenstaande warmtepompboiler die warmte genereert voor het sanitair warm water uit de buitenlucht. Zo is er voor de vaat, douche of bad geen fossiele brandstof meer nodig.

Op de jaarlijkse Heating Days pakte Daikin uit met een primeur: de eerste alleenstaande warmtepompboiler die warmte genereert voor het sanitair warm water uit de buitenlucht. Zo is er voor de  vaat, douche of bad geen fossiele brandstof meer nodig.

Voor wie nog niet toe is aan een nieuw verwarmingssysteem of opteert voor andere Daikin warmtepompen dan de Altherma (bvb. voor de luchtzuiverende Ururu Sarara), maar voor de voorziening van het sanitaire warm water toch ook wil gebruik maken van de warmtepomptechnologie, ontwikkelde Daikin een “alleenstaande” warmtepompboiler. Op die manier genereert men de warmte voor het sanitair warm water uit de buitenlucht, en zijn er voor de vaat, douche of bad geen verbranding van fossiele brandstoffen meer nodig. Patrick Van Beeck van Daikin legt tijdens de Heating Days in Herentals voor de camera van Vlaamsearchitectuur.be uit wat uniek is aan de stand alone warmtepompboiler van Daikin.

 

Geen buitengroep
 
Het systeem bestaat uit enkel een binnentoestel, zonder buitengroep. De compacte inox boiler heeft een capaciteit van 200 à 260l en een isolerende laag van 7 à 8 cm waardoor een minimaal warmteverlies optreedt (<50W). De verwarmingscyclus treedt pas ’s nachts in werking (tussen 22u en 6u) waardoor het systeem op nachttarief functioneert. De koelcyclus maakt gebruik van het ecologische en rendabele koelmiddel R410a.

De warmtewisselaar is van het type snake condenser met een hoge maximumtemperatuur (bescherming tegen legionellabacterie), met een hoge warmtewisselcapaciteit en zonder laagvorming (kalkaanslag) binnen de tank.

 

 
Inverter compressor

Met dit systeem brengt DAIKIN de allereerste warmtepompboiler met inverter compressor op de markt. Samen met de ‘auto adaptive’ controle van de watertemperatuur in de tank, waardoor het vermogen van de tank automatisch wordt aangepast aan de werkelijke behoefte, wordt er nooit meer energie verbruikt dan nodig is voor de warmwatervoorziening. Wanneer er toch snel extra warm water nodig is, is er de krachtige modus (‘powerful mode’) die toelaat om in snel tempo extra warm water bij te maken. 

Deel dit artikel:
Onze partners