Dakvensters blazen studio nieuw leven in

Zorgen voor extra natuurlijke lichtinval kan een kamer volledig nieuw leven inblazen. Met dit idee als vertrekpunt besloten Valérie en haar man om hun aangebouwde studio onder handen te nemen. De bestaande VELUX-dakvensters werden door grotere versies vervangen, zodat er veel meer daglicht binnenkomt. 

Meer natuurlijke lichtinval creëren

In ideale omstandigheden zou de bewoonbare oppervlakte* die in een kamer onder het dak door natuurlijk licht wordt belicht minstens 12% van de vloeroppervlakte moeten bedragen. "We besloten om de studio om te bouwen tot een echte leefruimte. Daarom kozen we voor grotere VELUX-dakvensters die de raamoppervlakte verdubbelen. Zo ontstaat er veel meer natuurlijk licht in de kamer", zegt Valérie.

 

Design

De eigenaars hielden ook rekening met de isolatie en het design. Daarom kozen ze voor de nieuwe VELUX-dakvensters met verzonken inbouw, betere isolatie en een wit polyurethaan binnenafwerking. Het geheel ziet er meteen heel wat moderner uit. Daarbovenop zijn de vensters bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Om de werken in goede banen te leiden, deed Valérie een beroep op een ervaren team van dakdekkers, Toitures Fauconnier SPRL. "De vorige VELUX-dakvensters waren 20 jaar oud, klein, manueel bediend en slecht geïsoleerd. Om van meer daglicht in de kamer te kunnen genieten, adviseerden we te kiezen voor grotere, beter geïsoleerde en elektrische dakvensters ", zegt werfleider Thierry Fauconnier.

 

Bediening vanop afstand

De oude, manuele dakvensters waren moeilijk bereikbaar en konden alleen met een stang worden geopend. Dankzij het elektrische INTEGRA®-systeem kan de gebruiker de vensters en de verduisteringsgordijnen vanop afstand openen en sluiten. "Er bestaan ook buitenste zonneschermen en rolluiken van VELUX die op het INTEGRA®-systeem kunnen worden aangesloten", zegt werfleider Thierry Fauconnier. " Het INTEGRA®-systeem van VELUX is bovendien uitgerust met een regensensor die ervoor zorgt dat de vensters automatisch worden gesloten wanneer het begint te regenen", verduidelijkt hij.

Deel dit artikel:
Onze partners