De 6% BTW-regel wordt verlengd voor nieuwbouw én vernieuwbouw

De 6% BTW-regel wordt verlengd voor nieuwbouw én vernieuwbouw. Particulieren die hun aanvraag voor verlaagd btw-tarief voor nieuwbouw of vernieuwbouw indienen vóór 1 april 2010, genieten een verlaagd BTW-tarief van 6%.
De 6% BTW-regel wordt verlengd voor nieuwbouw én vernieuwbouw. Particulieren die hun aanvraag voor verlaagd btw-tarief voor nieuwbouw of vernieuwbouw indienen vóór 1 april 2010, genieten een verlaagd BTW-tarief van 6%. Voorwaarde is dat de eerste schijf van 50.000 euro uiterlijk 31 december 2010 gefactureerd wordt. Dat bleek uit het antwoord van een parlementaire vraag van N-VA kamerlid Peter Luykx (zie foto) aan minister Reynders.

N-VA-Kamerlid Peter Luykx vroeg minister van Financiën Reynders om duidelijkheid over de verlengde gunstmaatregel die de regering getroffen heeft voor de nieuwbouw en vernieuwbouw. Het economisch relanceplan voorzag dit jaar reeds een BTW-verlaging tot 6% op een willekeurige schijf van 50.000 euro. Vorige week raakte bekend dat particulieren van dit verlaagd tarief kunnen blijven genieten tot 31 maart 2010.

Peter Luykx : "Binnen de bouwsector werd deze beslissing bijzonder goed ontvangen, maar er bestond nog onduidelijkheid over het doortrekken van dit initiatief naar de vernieuwbouw. Vandaag werd ook duidelijk gesteld dat enkel de aanvraag voor een verlaagd tarief moet ingediend worden voor 1 april, en niet de bouwaanvraag op zich. De regering raamt deze maatregel op 150 miljoen euro. Het is een uitstekende zaak dat ook de vernieuwbouw het slopen en heropbouwen van een woning - in aanmerking komt voor deze maatregel. Deze belangrijke, maar minder gekende maatregel, stimuleert het slopen van krotwoningen tot energiezuinige woningen in verouderde stadskern."
Deel dit artikel:
Onze partners