De kleuren van Sikkens maken rusthuis Heiveld pittig

Om het verblijf op campus Heiveld in Sint-Amandsberg zo aangenaam mogelijk te maken, is de binnenkant van het rusthuis volledig opnieuw ingekleurd. In deze ouderenvoorziening van het OCMW Gent, waar 180 bewoners verzorgd worden, is het klinische wit vervangen met de pittigste kleuren die verfproducent Sikkens kon leveren.


Om het verblijf op campus Heiveld in Sint-Amandsberg zo aangenaam mogelijk te maken, is de binnenkant van het rusthuis volledig opnieuw ingekleurd. In deze ouderenvoorziening van het OCMW Gent, waar 180 bewoners verzorgd worden, is het klinische wit vervangen met de pittigste kleuren die verfproducent Sikkens kon leveren.


Op campus Heiveld in Sint-Amandsberg werden alle gangen, leefruimten en kamers opnieuw ingekleurd met de kleuren van Sikkens

Alle gangen, leefruimten en kamers kregen een schoonheidsbehandeling. Monotoon wit moest wijken voor een gevarieerd palet van 29 kleuren.


Van grijs tot fuchsiaroze

De lange gangen, die de gebouwen van de campus met elkaar verbinden, zijn afwisselend licht- en donkergrijs geverfd. De zithoeken en leefruimten kan je al van ver herkennen aan hun typerende accentkleuren zoals fuchsiaroze en grasgroen.


De lange gangen van campus Heiveld, die de gebouwen van de campus met elkaar verbinden, zijn afwisselend licht- en donkergrijs geverfd

Ook de privékamers van de bewoners kregen een make-over. Elke bewoner mocht zelf twee favoriete kleuren kiezen uit het palet van 29 Sikkens-kleuren. Meestal werd er een muur in een donkere tint geverfd en kregen de andere muren een lichtere toets. Zo wordt er een warme en huislijke sfeer gecreëerd. 


Elke bewoner koos zijn favoriete kleuren kiezen uit het palet van 29 Sikkens-kleuren voor de eigen kamer


4041 kleurenconcept

Om optimaal te kiezen zijn de 29 kleuren voorgesteld in een persoonlijke waaier. Het 4041 kleurenconcept van Sikkens laat immers toe om op maat van het project kleurstalen aan te vragen en een projectmap of waaier samen te stellen. 


Watergedragen verfsystemen

Het verfsysteem voor muren en plafonds bestaat uit drie lagen. Als grondlaag werd Sikkens Alpha Muurprimer gebruikt. Daarna volgden twee lagen Sikkens Rubbol BL Magura.

De deurstijlen werden behandeld met Sikkens Cetol TFF: een watergedragen polyurethaanvernis die het natuurhout mooi tot zijn recht laat komen.


Tijdens de schilderwerken komen er bij de watergedragen verfsystemen van Sikkens geen irriterende stoffen vrij

Deze watergedragen systemen hebben veel voordelen voor de inwoners van Campus Heiveld. Zo komen er tijdens de schilderwerken bijvoorbeeld geen irriterende stoffen of geurtjes vrij. Bovendien zijn deze systemen perfect afwasbaar en dat is geen overbodige luxe in een zorginstelling die dagelijks grondig gereinigd wordt.

Deel dit artikel:

Onze partners