De kunst van de trap

EeStairs geniet vooral van het maken of ontwerpen van trappen voor klanten die houden van sculpturale trappen met esthetische kwaliteiten. In sommige gevallen kan de vorm, detaillering en bouwkwaliteit bijna als 3D-kunstwerken worden ervaren. Hier zie je enkele markante voorbeelden. 


Spelen in de ruimte 

U zou denken dat deze trappen onmogelijk zijn, maar niets is minder waar. EeStairs gaf de markante Nederlandse architect Maurice Nio de opdracht om een ongewoon sensuele trap te ontwerpen. EeStairs ziet dit als een briljant futuristisch kunstwerk.

Het geregistreerde ontwerp, Nio genoemd door EeStairs, bestaat momenteel in de vorm van een zeer sensuele computer-geproduceerde visual. Maar EeStairs in-house ontwerpers, ingenieurs en fabrikanten weten dat deze trap kan worden gebouwd voor elke klant. Maurice Nio zegt dat architectuur "in de ruimte moet spelen, want als trappen in de ruimte spelen, kan het functioneel artistiek worden."
 

Stap in een wereld van kunst

Toen EeStairs deze stalen en glazen trap maakte en installeerde voor het huis van een kunstliefhebber in Monaco, vormde de dubbele helixvorm een perfect contrast met de abstracte kunstwerken eromheen. De DNA-achtige helix gaat verder langs de bovenverdieping en stijgt naar de volledige hoogte van de kamer, eerder als een sculptuur.
 

De kunst van Zaha Hadid

De glazen balustrades voor het Havenhuis in Antwerpen zijn ontworpen door wijlen Zaha Hadid, een van de grootste kunstenaars uit de architectuurwereld in de laatste halve eeuw. We wisten dat de onverwachte vormen van haar gebouwen werden geïnspireerd door haar fascinatie voor suprematistische kunst, die verscheen in Rusland in 1915. Het was dus cruciaal dat toen EeStairs deze balustrades maakte, de lijnen, hoeken en details zuiver en nauwkeurig waren.


EeStairs Design Service

EeStairs biedt een compleet pakket aan diensten voor architecten, interieurontwerpers en andere projectleiders. Deze ‘one-stop shop'-benadering heeft honderden hoogwaardig vervaardigde, architectonisch uitstekende trappen opgeleverd. Eestairs engineering-, ontwerp-, fabricage- en installatieteams werken samen met klanten om het ontwerp te verfijnen tot in de veiligste technische en materiële details. Daarnaast biedt het bedrijf ook gedetailleerde analyses van ontwerphaalbaarheid, kosten, specificaties en structurele factoren.
 

Bron: EeStairs
Deel dit artikel:
Onze partners