De nieuwe Classics Tide-collectie van Mosa laat de kleuren vloeien

De nieuwe collectie is een eerbetoon aan generaties vakmanschap van Mosa met een vloeiend palet van schilderachtige kleuren die zijn geïnspireerd door de kust. De collectie onderscheidt zich door een veelzijdige, compacte vorm en hoogwaardige eigenschappen.

De serie combineert een diepe warmte en aantrekkelijke textuur die vaak in verband worden gebracht met ambachtelijke tegels. Ondanks de moderne uitstraling met rechte hoeken, lijkt het alsof de klei met de hand is geperst. Verschillende visuele dieptes en subtiele beweging in de glazuurtechniek zorgen voor levendige, opvallende oppervlakken zonder herhalingen.

Tien kleuren, geïnspireerd door de kust

De Mosa Classics Tide-serie bestaat uit tien zachte, rijke kleuren die de schilderachtige energie van vloeiende kustlijnen nabootsen. Kies uit Serene White, Fog Grey, Bone Blue, Mist, Charcoal Grey, Blush, Rust, Sand, Sage en Forest Green om ruimtes te hullen in kalme, warme texturen of opvallende, levendige oppervlakken.

Compacte afmetingen voor veelzijdige plaatsing

Dankzij het veelzijdige kleine rechthoekige formaat kunnen de Classics Tide-tegels van 10x20 centimeter moeiteloos worden gebruikt in openbare en horecaruimtes. Zoals alle rechthoekige tegels kunnen de tegels van Classics Tide verticaal, horizontaal, offset of lineair worden geplaatst, of in visgraatmotief voor subtiele plaatsing in een volledige ruimte of uitgesproken 'feature wanden'. De rechte hoeken maken plaatsing eenvoudig en de geglazuurde rand zorgt voor een afwerking van topkwaliteit.

Bijpassende vloertegels voor volledige creatieve vrijheid

Classics Tide kan worden gecombineerd met de vloertegelcollecties van Mosa. Zo zorgt u voor eindeloos veel ontwerpmogelijkheden; van contrasterend tot monochroom, van warm tot koel, van licht tot donker en van subtiel tot opvallend. Het Mosa Design Team heeft een selectie bijpassende vloertegels uit de Mosa Core Collection geselecteerd voor elke kleur uit de Classics Tide-serie om moeiteloos een samenhangend geheel te creëren. Het modulaire wand-vloerconcept zorgt ook voor een vlekkeloze overgang van patronen in levendige ruimtes.

Gecertificeerd duurzaam ontwerp

Mosa is de eerste fabrikant van keramische tegels ter wereld die Cradle to Cradle Certified® Gold ontvangt voor het grootste deel van de tegelcollectie. Cradle to Cradle Certified is een van de meest geavanceerde wetenschappelijk onderbouwde normen ter wereld voor het verifiëren van de veiligheid en circulariteit van producten. De norm is in het leven geroepen om menselijk welzijn en verantwoordelijkheid voor het milieu te maximaliseren. Om dit certificaat te behalen heeft Mosa zijn producten geverifieerd volgens de strenge duurzaamheidseisen voor materialen, circulariteit van producten, schone lucht & klimaatbescherming, water- en bodembeheer en sociale rechtvaardigheid.

De Cradle to Cradle Certified-producten van Mosa kunnen helpen om de voortgang van veilige, circulaire en duurzame ruimtes en gebouwen te versnellen. Gecertificeerde producten dragen bij aan wereldwijd erkende bouwstandaarden zoals BREEAM, DGNB, HQE, LEED en WELL. De gegevens die zijn gekoppeld aan Mosa-tegels, waaronder de extern gevalideerde Life Cycle Analysis (LCA), zijn ook beschikbaar in verschillende nationale en internationale databases voor de uitreiking van labels voor duurzaam bouwen. Uit deze databases blijkt de impact van Mosa-tegels op het bouwlabel.

Online programma's voor eenvoudig ontwerpen met de Classics Tide-collectie

In de slimme online programma's van Mosa kunnen ontwerpers de juiste tegel kiezen, een tegelpatroon ontwerpen of het juiste aantal tegels bestellen om een patroon naar keuze te maken. Het Classics Tide-programma geeft ook combinatie-ideeën voor vloertegels voor elke kleur uit de collectie.

3D Tile Viewer

Bekijk de patronen, het reliëf en de dikte van de Classics Tide-tegels met de 3D Tile Viewer. Met de Viewer kunt u niet alleen één tegel bekijken, maar ook een realistische impressie van het effect van de Classics Tide-tegels op een oppervlak.

Pattern Generator

De Pattern Generator is een gebruiksvriendelijke online ontwerptool waarmee u unieke patronen creëert met tegels uit de complete Mosa-collectie. De Generator geeft inspiratie door een brede selectie aan grids en patronen van het Mosa Design Team. Sla de resultaten op in My Mosa en exporteer ze naar een renderprogramma, druk ze af om een moodboard te maken of maak een technische tekening voor een tegelzetter.

Bron: Mosa
Deel dit artikel:

Contacteer Mosa.

Onze partners