De nieuwe showroom van Haelvoet: industriële elegantie

De meubelproducent Haelvoet opende onlangs zijn nieuwe showroom op het industriegebied in Ingelmunster. BURO II & ARCHI+I ontwierp de nieuwe showroom die al even elegant oogt als de meubels die ze accommodeert. Het oude gebouw werd volledig geïntegreerd in het nieuwe, moderne gebouw.

Karaktervolle uitstraling

Haelvoet klopte bij BURO II & ARCHI+I aan voor een ontwerp dat hetzelfde karakter uitstraalt als het bedrijf. Haelvoet staat bekend om zijn elegante meubels voor de zorgsector.  Het resultaat is een origineel, modern, en elegant gebouw dat toch een bescheiden indruk achterlaat door zijn simpliciteit. Het nieuwe volume overkoepelt het oudere kantoorgebouw en flankeert de volledige productiehal. Over de volledige lengte van het oude gebouw kwam een totaal nieuw volume. Dit nieuwe volume telt nog een extra verdieping, waarop meteen een groot terras geïnstalleerd werd.

 

Eenvoudig en sober

Om het hele gebouw een eigen gezicht te bezorgen, kozen de architecten bij het volledige bovenste volume voor een accentuerende, zwarte metalen gevelbekleding, die beneden uitkraagt over de zijkanten van het gebouw. Bij dat alles spelen grote glaspartijen, die vooral op de eerste verdieping domineren, een belangrijke rol. Doel was om zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnentrekken en zo een aangename werkomgeving te creëren. Op het gelijkvloers zorgen de houten panelen voor een contrast met de zwarte bovenverdieping.

 

Groene omgeving

Om het gebouw goed in zijn groene omgeving te integreren, schonken de architecten veel aandacht aan de aanleg van de diverse parkeerruimtes en werden zowel bomen als planten (met onder andere siergrasborders) voorzien. Bij de parkings was het essentieel dat ze waterdoorlatend waren. Om te voldoen aan deze eisen werd gekozen voor de waterdoorlatende steen perfora. Betonverhardingen in uitgewassen of geborsteld beton maken de parkings helemaal af. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage