De Stadswinkel in Tilburg: een baken van duurzaamheid en circulair design

De Stadswinkel in Tilburg, ooit een onopvallend stadskantoor, heeft een verbluffende transformatie ondergaan tot een baken van duurzaamheid en circulair design, mede mogelijk gemaakt door Hunter Douglas. De buitenkant, voorheen een beige monoliet, is nu voorzien van een visueel opvallende houten gevel met 90.000 geschroefde latten van verschillende diktes. Deze cirkelvormige buitenkant, gecombineerd met gestroomlijnde gelakte houten kozijnen en gordijngevels, verheft het gebouw tot een hedendaags icoon.

Harmonie in het interieur: esthetiek en duurzame akoestiek

Het hart van de interieurtransformatie is het HeartFelt® lineair plafond van Hunter Douglas Architectural. Deze lineaire panelen, die drie verdiepingen beslaan en een indrukwekkende 2.840 m² bedekken, dragen bij aan zowel de esthetiek als de duurzame akoestiek. Door de afwisseling van lineaire panelen met verschillende hoogtes ontstaan opvallende patronen. HeartFelt® is met precisie ontworpen om 100% recyclebaar te zijn, wat naadloos aansluit bij de circulaire principes van het project door prioriteit te geven aan eenvoudige recyclebaarheid en herbruikbaarheid. Deze aanpak minimaliseert de impact op het milieu en benadrukt het verantwoord gebruik van hulpbronnen, wat resulteert in een uitnodigende sfeer die het comfort en de aantrekkelijkheid in openbare ruimten vergroot.

HeartFelt® lineair: een duurzaam icoon

In het verhaal van de innovatieve en duurzame transformatie van het gebouw valt HeartFelt® op als een symbool van duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Het draagt niet alleen bij aan een positieve akoestische ervaring en een warme ambiance in openbare ruimten, maar sluit ook aan bij de circulaire visie van het project.

Bron: Hunter Douglas Architectural
Deel dit artikel:
Onze partners